Ψητά παντζάρια! Το τέλειο συνοδευτικό για ψητά αλλά και για να κάνετε υπέροχες σαλάτες, ζεστές ή κρύες. Βέβαια τρώγονται και σκέτα, σαν ζεστή σαλάτα ή ορεκτικό. Το γευστικό αποτέλεσμα θα σας κερδίσει σίγουρα

ΥΛΙΚΑ

5 ΒΟΛΒΟΥΣ ΑΠΟ ΠΑΝΤΖΑΡΙΑ

2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΑΜΥΓΔΑΛΟΨΙΧΑ ΤΡΙΜΜΕΝΗ

4 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΛΑΔΙ

3 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ  ΞΥΔΙ

ΑΛΑΤΙ ΠΙΠΕΡΙ

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Πλένουμε τα παντζάρια και τα σκουπίζουμε . Τα τυλίγουμε ένα ένα σε λαδόκολλα και τα βάζουμε σε ένα ταψί και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα, δοκιμάζουμε εάν έχουν ψηθεί τρυπώντας τα με ένα πιρούνι  να μπαίνει εύκολα μέσα. Τα αφήνουμε μα κρυώσουν και τα ξεφλουδίζουμε . Τα κόβουμε σε μικρούς κύβους και τα βάζουμε σε μπολ σαλάτας. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε την αμυγδαλόψιχα και την αφήνουμε να κρυώσει .Χτυπάμε το λάδι με το ξύδι και το αλατοπίπερο και περιχύνουμε την σαλάτα μας ,α ανακατεύουμε και πασπαλίζουμε από επάνω με την αμυγδαλόψιχα.