Aπό την πιο όμορφη πόλη της Κρήτης, τα μαγευτικά Χανιά, μαγειρεύουμε, λαχταριστή και μυρωδάτη μπουγάτσα Χανίων 

ΥΛΙΚΑ

½ ΚΙΛΟ ΦΥΛΛΟ ΚΡΟΥΣΤΑΣ

1 ΚΙΛΟ ΑΝΘΟΤΥΡΟ

1 ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΣΤΑΚΑ

3 ΦΛΙΤΖΑΝΙΑ ΓΑΛΑ

  1. ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΖΑΧΑΡΗ

1/ ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΚΟΡΝ ΦΛΑΟΥΡ

1 ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΒΟΥΤΥΡΟ ΛΙΩΜΕΝΟ

ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ

 

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

 

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, τη ζάχαρη, το κόρν φλάουρ και τα ανακατεύουμε καλά να μην έχει σβόλους. Βάζουμε τη κατσαρόλα στη φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να δέσει η κρέμα μας, κατόπιν αποσύρουμε από τη φωτιά τη κατσαρόλα προσθέτουμε το ανθότυρο τη στάκα και μια κουταλιά βούτυρο, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς. Αλείφουμε με βούτυρο ένα ταψί στρώνουμε τα μισά φύλλα αλείφοντας τα με βούτυρο ένα ένα ρίχνουμε το μείγμα στρώνουμε να είναι ίσιο , γυρνάμε τις άκρες προς τα μέσα, στρώνουμε τα υπόλοιπα φύλλα από επάνω αλείφοντας με βούτυρο. Ψήνουμε στους 180 -190 βαθμούς για 25-30 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει κόβουμε σε κομμάτια και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.