Παραδοσιακή μαγειρίτσα που φτιάχνουν την παραμονή της Ανάστασης στα Τρίκαλα Θεσσαλίας

Υλικά Συνταγής

» 1-2 συκωταριές αρνίσιες – σε κομματάκια –
» 1 κιλό σπανάκι
» 1 ματσάκι άνηθο – ψιλοκομμένο –
» 3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα
» 1 φλιτζάνι χυμό ντομάτας
» αλάτι
» πιπέρι
» λίγη ρίγανη
» εαιόλαδο

Εκτέλεση

Χρόνος Μαγειρέματος:  30 λεπτά περίπου

– Πλένετε καλά τις συκωταριές και τις αφήνετε για 20 λεπτά στο ξίδι.
– Τις ξεπλένετε, τις κόβετε σε κομματάκια και τις στραγγίζετε.
– ΣΆ ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνετε ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κομματάκια από τις συκωταριές μέχρι να πάρουν χρώμα.
– Αλατοπιπερώνετε και αποσύρετε από τη φωτιά.
– Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο να ζεσταθεί.
– Προσθέτετε το σπανάκι αφού το έχετε πλύνει καλά και το έχετε κόψει στα τρία.
– Ρίχνετε τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, τον άνηθο και ανακατεύετε να μαραθούν.
– Κατόπιν προσθέτετε την σάλτσα ντομάτας, 1 ποτήρι νερό, αλάτι, πιπέρι.
– Μόλις πάρει βράση προσθέτετε και τις συκωταριές.
– Ανακατεύετε ελαφρά και σιγοβράζετε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
– Πασπαλίζετε με λίγη ρίγανη και σερβίρετε σε μικρά ρηχά πιάτα, συνήθως μετά την Ανάσταση Του Ιησού Χριστού.