Παραδοσιακό Σπανακόρυζο του Chef Γιώργου Τσελεμεντέ.

Το σπανακόρυζο είναι ένα από τα πιο αγαπημένα φαγητά στο καθημερινό ελληνικό τραπέζι.

 

1.000 γρ. Σπανάκι σε Φύλλα,
200 γρ. ρύζι καρολίνα
2/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1/2 φλιτζάνι φρέσκο Κρεμμύδι Ψιλοκομμένο 
1 κουταλιά της σούπας  φρέσκο Σκόρδο Ψιλοκομμένο 
1 κουταλιά της σούπας φρέσκος  Άνηθος Ψιλοκομμένος 
1 πατάτα κομμένη σε κυβάκια (προαιρετικά)
1 λεμόνι, ο χυμός 
λίγο αλάτι για να δώσει ισορροπία στην γεύση 
πιπέρι φρεσκοτριμμένο

  1. Ψιλοκόβετε το σπανάκι. Μέσα σε κατσαρόλα ζεσταίνετε το μισό λάδι και σοτάρετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο μέχρι να μαραθούν. Προσθέτετε το ρύζι και ανακατεύετε για 3΄-4΄. Ρίχνετε κατόπιν το σπανάκι, τον άνηθο και την πατάτα και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 1΄-2΄ανακατεύοντας.
  2. Περιχύνετε με το χυμό του λεμονιού, το υπόλοιπο λάδι και 2 φλιτζάνια νερό και αφήνετε το φαγητό να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 40΄-45΄. Αν χρειαστεί δυναμώνετε λίγο την ένταση της φωτιάς, ώστε να εξατμισθούν τα υγρά. Λίγο πριν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα αλατοπιπερώνετε το σπανακόρυζο.

Καλή σας όρεξη !!!