Καλημέρα φίλες και φίλοι μου σήμερα επέλεξα μια παραδοσιακή συνταγή από το όμορφο νησί της ‘Ανδρου, “Παραγέμισμα” ένα πιάτο που σίγουρα θα μαγέψει τους ουρανίσκου σας .

ΥΛΙΚΑ

2 ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΡΥΖΙ

6 ΑΥΓΑ

1 ½ ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΧΟΝΤΡΟΚΟΜΜΕΝΟ ΚΑΣΕΡΙ

1 ½ ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΧΟΝΤΡΟΚΟΜΜΕΝΟ ΚΕΦΑΛΟΓΡΑΒΙΕΡΑ

1 ½ ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΧΟΝΤΡΟΚΟΜΜΕΝΗ ΓΡΑΒΙΕΡΑ

250 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΦΕΤΑ ΧΟΝΤΡΟΚΟΜΜΕΝΗ

2 ΦΛΙΤΖΑΝΙΑ ΓΑΛΑ

2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΒΟΥΤΥΡΟ ΛΙΩΜΕΝΟ

1 ΜΑΤΣΑΚΙ ΔΥΟΣΜΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ

ΑΛΑΤΙ ΠΙΠΕΡΙ

 

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το ρύζι σε αλατισμένο νερό (όχι πολύ αλάτι), το σουρώνουμε και το βάζουμε σε μια λεκάνη. Ρίχνουμε μέσα στη λεκάνη τα αυγά χτυπημένα, τα τυριά το γάλα, το δυόσμο, μια κουταλιά βούτυρο αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά. Σε ένα πυρίμαχο σκεύος αλείφουμε με το υπόλοιπο βούτυρο και ρίχνουμε μέσα το μείγμα, το ψήνουμε για 40 λεπτά στους 180 βαθμούς, και αφού κρυώσει λίγο κόβουμε και σερβίρουμε