Σήμερα επέλεξα να μαγειρέψουμε  “παστίτσιο λαχανικών, με κουνουπίδι και καρότο” μια ιδανική λύση για όσους δεν αγαπούν τον κιμά στο παστίτσιο!

ΥΛΙΚΑ

1 ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ ΜΕΤΡΙΟ
5 ΚΑΡΟΤΑ
2 ΦΛΙΤΖΑΝΙΑ ΚΕΦΑΛΟΓΡΑΒΙΕΡΑ ΤΡΙΜΜΕΝΗ
1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΦΡΥΓΑΝΙΑ ΤΡΙΜΜΕΝΗ
ΒΟΥΤΥΡΟ
ΑΛΑΤΙ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
5 ΦΛΙΤΖΑΝΙΑ ΓΑΛΑ
3 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΒΟΥΤΥΡΟ
2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΛΑΔΙ
2 ΑΥΓΑ
1 ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΑΛΕΥΡΙ
ΑΛΑΤΙ ΠΙΠΕΡΙ
ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Καθαρίζουμε το κουνουπίδι το πλένουμε και το κόβουμε σε μικρά μπουκέτα, το βράζουμε χωρίς να μας λιώσει και το στραγγίζουμε. Καθαρίζουμε τα καρότα τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό και στραγγίζουμε . Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύουμε με το σύρμα, προσθέτουμε το γάλα αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε μέχρι να δέσει η κρέμα μας. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα αυγά και μετά το μισό τυρί. Αλείφουμε ένα ταψί με βούτυρο βάζουμε μια στρώση καρότα κομμένα σε φέτες τα σκεπάζουμε με λίγη κρέμα στρώνουμε το κουνουπίδι χωρισμένο σε μικρά κομμάτια σκεπάζουμε με την κρέμα και το επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας. Από επάνω πασπαλίζουμε με τυρί και φρυγανιά τριμμένη, ψήνουμε στους 180 -200 βαθμούς για 40 λεπτά.

Καλή επιτυχία!