Αν υπάρχει ένα φαγητό που να μου θυμίζει έντονα τον παππού μου και τη γιαγιά μου, αυτό είναι οι πατάτες γιαχνί.

ΥΛΙΚΑ

5 ΠΑΤΑΤΕΣ
1/2 ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΛΑΔΙ
3 ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΑ
2 ΣΚΟΡΔΑ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΑ
3 ΤΟΜΑΤΕΣ ΞΕΦΛΟΥΔΙΣΜΕΝΕΣ
1/2 ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΚΡΑΣΙ
1 ΦΥΛΛΟ ΔΑΦΝΗΣ
1 ΞΥΛΟ ΚΑΝΕΛΑΣ
ΑΛΑΤΙ, ΠΙΠΕΡΙ

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Καθαρίζουμε τις πατάτες , τις πλένουμε και τις κόβουμε σε φέτες. Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα το λάδι, τα κρεμμύδια, τα σκόρδα τα σοτάρουμε λίγο προσθέτουμε τις πατάτες και ανακατεύουμε. Κατόπιν ρίχνουμε τις ντομάτες αφού τις έχουμε πρώτα ψιλοκόψει, το κρασί, την δάφνη, την κανέλα αλατοπιπερώνουμε συμπληρώνουμε λίγο νερό και αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσουν και να μείνουν λίγη σάλτσα.