Πατατομπιφτέκια : Δια χειρός Γιώργου Τσελεμεντέ

 

 

greekaffair.2gr

Υλικά :

1 κιλό πατάτες , 350- 400 γραμμάρια μανιτάρια , 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο , 4 κουταλιές της σούπας αλεύρι , αλάτι.

Εκτέλεση :

Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελιόλαδο και σωτάρουμε ελαφρώς το κρεμμύδι και τα μανιτάρια, κατόπιν τα στραγγίζουμε καλά και τα κρατάμε στην άκρη. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια,τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα και τις βράζουμε με μπόλικο νερό. Όταν είναι έτοιμες τις στραγγιζουμε πολύ καλά να μην έχουν καθόλου νερό και μετά τις ανακατεύουμε με το αλεύρι μας να γίνουν μια ομοιόμορφη μάζα. Όταν είναι ακόμα χλιαρές παίρνουμε λίγο απο το μείγμα μας το ανοίγουμε στην παλάμη μας κατόπιν βάζουμε λίγο απο το μείγμα με το κρεμμύδι και τα μανιτάρια και κλείνουμε απο επάνω πάλι με το μείγμα απο τις παταάτες σχηματίζοντας ένα μπιφτέκι. Με τον ίδιο τρόπο πλάθουμε και γεμίζουμε όλο το μείγμα μας απο τις πατάτες, αφού τελειώσουμε βάζουμε λίγο λάδι στο τηγάνι μας και τηγανίζουμε τα πατατομπιφτέκια μαςσε χαμηλή φωτιά μέχρι να πάρουν χρώμα και απο τις δύο πλευρές.