Είναι φορές που θέλεις κάτι πικάντικο, οπως οι πιπεριές με κοπανιστή  συνταγή του Σεφ Γιώργου Τσελεμεντέ  

ΥΛΙΚΑ

½ ΚΙΛΟ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ

2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΞΙΔΙ

3 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΛΑΔΙ

3 ΣΚΕΛΙΔΕΣ ΣΚΟΡΔΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΕΣ

200 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΚΟΠΑΝΙΣΤΗ

½ ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ  ΡΙΓΑΝΗ

ΑΛΑΤΙ

 

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Πλένουμε τις πιπεριές και τις στραγγίζουμε κατόπιν τις αφαιρούμε τα σπόρια και τις ψήνουμε στο γκριλ μέχρι να μαλακώσουν. Τις βγάζουμε από το φούρνο και αφού κρυώσουν τις ξεφλουδίζουμε, τις κόβουμε σε κομμάτια και τις πασπαλίζουμε με αλάτι. Τις στρώνουμε σε μια πιατέλα τις ραντίζουμε με 2 κουταλιές ξύδι πασπαλίζουμε με σκόρδο και στρώνουμε από επάνω την κοπανιστή, ρίχνουμε μια κουταλιά λάδι και ρίγανη.