Σήμερα θα φτιάξουμε μια παλιά ξεχασμένη παραδοσιακή πίτα με μανιτάρια και πατάτες για να την απολαύσετε μαζί με αγαπημένα πρόσωπα της ημέρες του Πάσχα !

    

ΥΛΙΚΑ

800 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΑΓΡΙΑ

1 ΜΑΤΣΑΚΙ ΜΑΙΝΤΑΝΟΣ

4 ΚΛΩΝΑΡΑΚΙΑ ΘΥΜΑΡΙ

4 ΚΛΩΝΑΡΑΚΙΑ ΜΑΝΤΖΟΥΡΑΝΑ

1 ΣΚΕΛΙΔΑ ΣΚΟΡΔΟ

ΑΛΑΤΙ ΠΙΠΕΡΙ

800 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΕ ΛΕΠΤΕΣ ΦΕΤΕΣ

8 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ ΤΥΡΙ ΤΡΙΜΜΕΝΟ 350 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Παίρνουμε τα μανιτάρια μας και κόβουμε τα κοτσάνια τους σε χοντρά κομμάτια,και τα ανακατεύουμε σε ένα μπολ μαζί με τον μαϊντανό, το θυμάρι, την μαντζουράνα και το σκόρδο, αλατοπιπερώνουμε (εάν θέλουμε τα ανακατεύουμε με το τυρί). Τα καπέλα από τα μανιτάρια τα κόβουμε σε λεπτές φέτες. Σε ένα ταψί μικρό βάζουμε μια στρώση από πατάτες ώστε να καλύπτουν την βάση μας, κατόπιν αλατοπιπερώνουμε τις πατάτες και ρίχνουμε το μείγμα με τα χοντροκομμένα μανιτάρια, καλύπτουμε από επάνω με τις φέτες από τα μανιτάρια, σε κάθε στρώση που φτιάχνουμε περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα μείγματα μας και τα υλικά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά (μέχρι να γίνουν τα λαχανικά μας).

Τips τεμαχίστε την πίτα σε κομμάτια μετά από 15 λεπτά