Πλιγούρι με κοτόπουλο μια συνταγή που συνηθίζουν να την φτιάχνουν στα χωριά της Θεσσαλίας 

Υλικά

4-6 μερίδες
  1. 1200 γρ. κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
  2. 250 γρ. ελαιόλαδο Άλτις Κλασικό
  3. 380 γρ. πλιγούρι
  4. 1 σπιτικός ζωμός κότας Knorr για το πλιγούρι
  5. 500 ml καυτό νερό για το πλιγούρι
  6. 500 γρ. Pummaro ψιλοκομμένο
  7. 3 κουτ. σούπας πελτές τομάτας Pummaro
  8. 1/2 κουτ. γλυκού κοφτό κανέλα
  9. 1/2 κουτ. γλυκού κοφτό ρίγανη
  10. 1/2 κουτ. γλυκού κοφτό πάπρικα γλυκιά
  11. Ανάλογο αλάτι, πιπέρι

Κοτόπουλο στο Βάζο

Εκτέλεση

Σε μία λεκάνη ρίξτε το καυτό νερό μαζί με τον Κnorr σπιτικό.
Ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί ο ζωμός και προσθέστε το πλιγούρι έως ότου μουσκέψει και πιει τα υγρά του.Σε ένα ρηχό σκεύος ρίξτε το ελαιόλαδο Άλτις Κλασικό.Αφήστε το να θερμανθεί καλά και να κάψει.Παράλληλα καρυκεύστε τα κομμάτια του κοτόπουλου με όλα τα μπαχαρικά.Ρίξτε τα κοτόπουλα στο καυτό λάδι για να πάρουν χρώμα.Σβήστε με τη μισή ψιλοκομμένη ντομάτα και διαλύστε τον πελτέ της τομάτας σε 2 ½ ποτήρια χλιαρό νερό και συμπληρώστε μέσα στο κοτόπουλο.Μαγειρέψτε έως ότου το κοτόπουλο είναι μαλακό.
Όταν το κοτόπουλο μαγειρευτεί βγάζετε τα κομμάτια από το σκεύος και ρίξτε το μουσκεμένο πλιγούρι.Συνεχίστε το μαγείρεμα και προσθέστε την υπόλοιπη ψιλοκομμένη τομάτα και το κοτόπουλο.Μαγειρέψτε για ακόμα 20 λεπτά έως ότου δέσει και χυλώσει το πλιγούρι.

 Καλή σας όρεξη