Πρεμιέρα έκανε  στο θέατρο Διάχρονο η παράσταση “ΕΝΑΣ ΙΔΑΝΙΚΟΣ ΣΥΖΥΓΟΣ”  του ΄Οσκαρ Ουάιλντ  σε σκηνοθεσία Ζαχαρία Ρόχα. Πρόκειται για μια παράσταση κλασικού ρεπερτορίου  που έχει ξεκινήσει τα τελευταία χρόνια η Μαίρη Βιδάλη και ακλούθησαν δίπλα της ο Ζαχαρίας Ρόχας και ο Παύλος Ευαγγελόπουλος.

Φέτος μαζί τους συμπορεύεται και η Λουκία Πιστόλα.

enas-idanikos-syzygos 1

ΘΕΑΤΡΟ ΔΙΑΧΡΟΝΟ

Ένα  σπηνθηροβόλο έργο που όσα χρόνια και αν πέρασαν παρέμεινε εξαιρετικά επίκαιρο. Κυνικοί  εκβιασμοί, μπερδεμένες ταυτότητες, καθυστερημένες αποκαλύψεις, παγίδες. Θύτες και θύματα εναλλάσουν ρόλους ευφορίας μέσα στην μεγαλοαστική τάξη που στηρίζεται στο ψέμα και την διαπλοκή. Διεφθαρμένοι πολιτικοί , μίζες μα κυρίως η στιγμή της μεγάλης απόφασης είναι τα υλικά που χρησιμοποιεί ο Οσκαρ Ουάιλντ για να κριτικάρει και να χλευάσει την ηθική της εποχής του. Επειδή όμως τίποτα δεν φαίνεται να έχει αλλάξει, το σπινθηροβόλο έργο του παραμένει εξαιρετικά επίκαιρο.

enas-idanikos-syzygos 2

enas-idanikos-syzygos 3

enas-idanikos-syzygos 4

Παίζουν:  Μαίρη Βιδάλη, Ζαχαρίας Ρόχας, Παύλος Ευαγγελόπουλος, Λουκία Πιστόλα, Βαγγέλης Ζερβόπουλος, Σπύρος Κατηφόρης, Βέρα Μακρομαρίδου και η Αφροδίτη Τζοβάνη.

 

greekaffair.gr

φωτογραφία: Αδαμαντία Λαουμτζή