Πρεμιέρα έκανε το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου  στο Θέατρο Χατζηχρήστο η παράσταση «Σινιόρα Μαλένα»  με πρωταγωνίστρια τη Βάνα Μπάρπμα και ένα 16 μελής θίασο. Το θεατρικό κείμενο και τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Χάρης Βορκάς .

vana-mparmpa-malena (1)

vana-mparmpa-malena (2)

vana-mparmpa-malena (5)

Οι δεκαέξι ταλαντούχοι ηθοποιοί που πλαισιώνουν την λαμπερή πρωταγωνίστρια, ενσαρκώνουν το πλήθος που ακολουθεί την ηρωίδα σε κάθε της βήμα, μέσα από κουτσομπολιά, κακεντρέχειες, ζήλια και αίσθημα ανικανοποίητου, συνθέτοντας έτσι όλο το δραματικό κλίμα μέσα στο οποίο εκτυλίσσεται η ιστορία.
Ένα επιτελείο εκλεκτών Ελλήνων και Ιταλών συντελεστών, που επιστρατεύτηκαν ειδικά για την συγκεκριμένη παράσταση, εξασφαλίζουν μια παραγωγή υψηλών προδιαγραφών, αντάξια της πολύκροτης κινηματογραφικής εκδοχής.

vana-mparmpa-malena (6)

vana-mparmpa-malena (7)

vana-mparmpa-malena (8)

vana-mparmpa-malena (9)

Λίγα λόγια για το έργο

Σε μια μικρή πόλη της Σικελίας, παραμονές του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου, ο Ρενάτο, ένας πιτσιρικάς δεκατριών ετών, ερωτεύεται την Μαλένα, μια πανέμορφη νέα γυναίκα, η οποία προκαλεί τον έντονη θαυμασμό του ανδρικού πληθυσμού ταυτόχρονα την ζήλια και το θανάσιμο μίσος του γυναικείου πληθυσμού.    Ο σύζυγος της φεύγει για το μέτωπο, με αποτέλεσμα η Μαλένα να γίνεται έρμαιο στα στόματα και τα κουτσομπολιά των συμπολιτών της, οι οποίοι βγάζουν στην επιφάνεια κάθε ερωτικοσεξουαλικό απωθημένο τους.  Σύντομα η Μαλένα μένει χήρα και προσπαθεί να επιβιώσει με κάθε τρόπο, έχοντας ν’ αντιμετωπίσει όλη την εχθρική στάση του κόσμου.  Η ομορφιά της ωστόσο θα έχει ένα κόστος αφού πρέπει να συντηρηθεί, μιας και ο πατέρας της την έχει διώξει από το σπίτι.  Σταδιακά η γυναίκα αυτή μετατρέπεται σε πόρνη εξυπηρετώντας τους φαντάρους της περιοχής και αργότερα και τους Ναζί, καθώς ο πόλεμος κορυφώνεται.   Αυτό θα προκαλέσει την οργή του πλήθους που, με την λήξη του πολέμου, της επιτίθεται ανελέητα.  Ο Ρενάτο, ο πιτσιρικάς τον οποίο η φιγούρα της Μαλένα τον έχει στοιχειώσει,  παραμένει ο μεγαλύτερος θαυμαστής της και μέσα από τις αναμνήσεις του, αρχίζει, εξελίσσεται και ολοκληρώνεται η ιστορία της μοιραίας Μαλένα…

vana-mparmpa-malena (10)

vana-mparmpa-malena (11)

vana-mparmpa-malena (12)

 

vana-mparmpa-malena (14)

vana-mparmpa-malena (15)

vana-mparmpa-malena (16)

vana-mparmpa-malena (17)

vana-mparmpa-malena (18)

vana-mparmpa-malena (19)

vana-mparmpa-malena (20)

Έναρξη παραστάσεων:

Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014

Ωρα έναρξης : 21.00

Παραστάσεις :

Πέμπτη-Παρασκευή Ωρα 21.00

Σάββατο: 18.30 & 21.30

Κυριακή : 19.00

 

 

Φωτογραφίες: Αδαμαντία Λαουμτζή

greekaffair.gr