Ειδήσεις:Προκαλούν ξανά οι Τούρκοι: Δεσμεύουν με το «έτσι θέλω» το Καστελλόριζο για ασκήσεις! 

Τη στιγμή που απομένει λιγότερο από μία εβδομάδα για τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος στην Τουρκία, η Άγκυρα εντείνει στο έπακρο το βρώμικο παιχνίδι της πρόκλησης, αμφισβητώντας, για ακόμη μία φορά τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας στο Αιγαίο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του δημοσιογράφου Μιχάλη Ιγνατίου, η Άγκυρα μέσα διάστημα λίγων μόλις ημερών έρχεται να δεσμεύσει με την υπ’ αριθμ. 384/17 NAVTEX για δεύτερη φορά περιοχή νοτίως του Καστελλόριζου για πραγματοποίηση ασκήσεων και μάλιστα τη στιγμή που βρίσκεται σε ισχύ ελληνική ΝΟΤΑΜ από τις 20:13 το βράδυ του Σαββάτου (08/04/2017), η οποία ανακοίνωνε την έναρξη της επιχείρησης SAR στην ίδια περίπου περιοχή.

Όπως αναφέρει η ίδια πηγή, η Τουρκία νωρίς το πρωί της Κυριακής με την ΝΟΤΑΜ Α1752/17 έσπευσε να κηρύξει άκυρη την ελληνική ΝΟΤΑΜ επισημαίνοντας ότι η Τουρκία δεν αναγνωρίζει τον καθορισμό της Ελληνικής περιοχής ευθύνης SAR βάσει του FIR Αθηνών και υποστηρίζει ότι η συγκεκριμένη περιοχή εμπίπτει στην τουρκική περιοχή ευθύνης SAR.

Μάλιστα, οι γείτονες υποστήριξαν ότι η συγκεκριμένη τουρκική περιοχή ευθύνης (SRR) εχει κατατεθεί στον ΙΜΟ και περιλαμβάνεται στο σχετικό κατάλογο του ΙΜΟ (IMO’S GLOBAL SAR PLAN). Και τελικά η τουρκική ΝΟΤΑΜ δηλώνει ότι όλες οι επιχειρήσεις πρέπει να συντονισθούν από τις αρμόδιες τουρκικές Αρχές.