Ψαρόσουπα Συναγρίδα του Σεφ Γιώργου Τσελεμεντέ

Μιας και έπιασαν για τα καλά τα κρύα, είπα να σας μαγειρέψω ένα πιάτο ζεστό να σας κάνω μια Ψαρόσουπα Συναγρίδα  που είναι υγιεινή και θρεπτική 

 

Υλικά
1 κιλό ψάρι Συναγρίδα
4 Πατάτες
3 Καρότα
3 Κλωνάρια σέλινο
2 Κρεμμύδια
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
Χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε το ψάρι από τα λέπια και τα εντόσθια και το αλατοπιπερώνουμε.Βράζουμε για 10-15 λεπτά.
Όταν βράσει το αφαιρούμε και το βάζουμε σε μια πιατέλα.
Σουρώνουμε το ζωμό για να μην έχουμε κόκαλα σε μια αλλη κατσαρόλα προσθέτουμε τα λαχανικά μας που πρώτα έχουμε πλύνει και τα κόβουμε σε κομμάτια
Και τα βράζουμε για 30 -35 λεπτά
Συμπληρώνουμε  λίγο αλάτι πιπέρι.
Μπορούμε να το σερβίρουμε με 2 τρόπους
1) Να αφήσουμε το ψάρι ολόκληρο σε πιατέλα βάζοντας λαδολέμονο και λίγα λαχανικά από την σούπας μας.
2) Ξεψαχνίσουμε το ψάρι και βάζουμε τα κομμάτια του ψαριού μέσα στη σούπα.

 

Καλή σας όρεξη