Χρόνος Εκτέλεσης: 5 ώρες

Μερίδα/ες: Οικογενειακή

Βαθμός Δυσκολίας: 1

Συστατικά

  • 3,5 κιλά χοιρινό μπούτι
  • 1 φλιτζάνι φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
  • ½ φλιτζάνι ξίδι από κόκκινο κρασί
  • ⅓ φλιτζανιού μαύρη ζάχαρη
  • ¼ φλιτζανιού αλάτι χοντρό
  • ¼ φλιτζάνι τριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. ρίγανη
  • 2 κ.σ. κύμινο
  • 40 σκ. σκόρδο λιωμένες

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Ανακατεύουμε το χυμό, ξύδι, ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι, λάδι, ρίγανη, κύμινο, και το σκόρδο σε ένα μπολ και φτιάχνουμε τη μαρινάδα την οποία αφήνουμε στην άκρη. Χρησιμοποιώντας ένα μαχαιράκι, κάνουμε σχισμές σε όλο το χοιρινό κρέας.
  • Το βάζουμε σε ένα βαθύ ταψί και ρίχνουμε τη μαρινάδα πάνω από το χοιρινό. Αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο γυρνώντας το χοιρινό κάθε λίγες ώρες, για τουλάχιστον 6 ώρες.
  • Βάζουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς. Ψήνουμε το χοιρινό στη μαρινάδα του.
  • Ραντίζουμε το χοιρινό με τη μαρινάδα κάθε 30 λεπτά, έως ότου το θερμόμετρο στο παχύτερο μέρος του χοιρινού να δείχνει 90 βαθμούς, για περίπου 5 ώρες δηλαδή.

 

Photo credit: G. Drakopoulos

greekaffair.gr