Ρεβίθια Φούρνου συνταγή του Σεφ Γιώργου Τσελεμεντέ

Τα ρεβίθια που μαγειρεύονται στο φούρνο, μέσα σε γάστρα, μαλακώνουν καλύτερα, χυλώνουν θαυμάσια 

 

ΥΛΙΚΑ

½ ΚΙΛΟ ΡΕΒΥΘΙΑ

2 ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ

2 ΣΚΕΛΙΔΕΣ ΣΚΟΡΔΟ

2 ΦΥΛΛΑ ΔΑΦΝΗΣ

1 ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΛΑΔΙ

ΑΛΑΤΙ ΠΙΠΕΡΙ

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Βάζουμε τα ρεβίθια σε νερό να μουλιάσουν για 8 ώρες, τα στραγγίζουμε και τα βράζουμε σε κατσαρόλα για ½ ώρα, τα στραγγίζουμε ξανά και τα βάζουμε σε γάστρα. Ρίχνουμε χλιαρό νερό τα κρεμμύδια σε φέτες, τα σκόρδα ολόκληρα, τη δάφνη, το λάδι και αλατοπιπερώνουμε. Σκεπάζουμε τη γάστρα και ψήνουμε στο φούρνο στους 160 βαθμούς για 2 ώρες.