Ρεβυθοσαλάτα συνταγή του Σεφ Γιώργου Τσελεμεντέ

ΥΛΙΚΑ

½ ΚΙΛΟ ΡΕΒΙΘΙΑ

3 ΣΚΕΛΙΔΕΣ ΣΚΟΡΔΟ

½ ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΚΥΜΙΝΟ

3 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΑΧΙΝΙ

½ ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΧΥΜΟ ΛΕΜΟΝΙΟΥ

2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΜΑΙΝΤΑΝΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ

ΑΛΑΤΙ

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Μουλιάζουμε τα ρεβίθια για 8 ώρες και τα στραγγίζουμε, τα βράζουμε σε κατσαρόλα με νερό μέχρι να μαλακώσουν προσθέτοντας λίγο αλάτι. Στραγγίζουμε τα ρεβίθια κρατάμε λίγο ζωμό τα πολτοποιούμε και ρίχνουμε το πολτό σε μια λεκάνη. Πολτοποιούμε το σκόρδο και το προσθέτουμε στη λεκάνη ,διαλύουμε το ταχίνι στο ζωμό από τα ρεβίθια και το προσθέτουμε στη λεκάνη μας μαζί με το χυμό λεμονιού και το κύμινο. Ανακατεύουμε καλά και βάζουμε το μείγμα μας σε μια σαλατιέρα και πασπαλίζουμε με μαϊντανό.

Καλή σας όρεξη!