ΥΛΙΚΑ 4-6 Άτομα
500γρ Ρύζι Αrborio η Καρολίνα
1 Κολοκύθι
1 Καρότο
1 Πιπεριά Κόκκινη και κίτρινη
1 Πρασσο
1 Κρεμμύδι
Γραβιέρα κρητης
Ζωμό κοτόπουλο
Λάδι
Βιτάμ 1 κσ γεμάτη
Κρασί
Αλάτι πιπέρι
rizoto-laxanikon-greekaffair-gr
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ζωμό κοτόπουλου να βράζει.
Στη συνέχεια πλένουμε τα λαχανικά μας και ψιλοκόβουμε.
Βάζουμε μια κατσαρόλα με το λάδι να κάψει και ρίχνουμε το καρότο το πρασσο να τσιγαριστούν προσθέτουμε το κολοκύθι το κρεμμύδι και την πιπεριά και τα τσιγαρίζουμε και αυτά.
Σβήνουμε με κρασί και αφού εξατμισθεί ρίχνουμε το ρύζι αφού το έχουμε ξεπλύνει.
Ανακατεύουμε και όταν αρχίζει το ρύζι να ξεκολλάει από το πιάτο  της κατσαρόλας ρίχνουμε το ζωμό καυτό 3 ποτηριά νερού περίπου.
Όταν εξατμισθεί ο ζωμός ξανά ρίχνουμε παλι την ίδια ποσότητα και ανακατεύουμε.
Δοκιμάζουμε να κρατάει λίγο το ρύζι να σπάει στο δόντι.
Όταν είναι έτοιμο 20-25 λεπτά περίπου να έχει λίγα υγρά αποσύρουμε από την φωτιά ρίχνουμε το βιταμ μια κουτάλια της σούπας γεμάτη το τυρί το τριμμένο και ανακατεύουμε.Σερβίρουμε με φλούδες τυριού από επάνω.

ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Μελος της Λεσχης Αρχιμαγειρων Ελλαδος Chef Club