Σαρδέλες γεμιστές μια συνταγή γεμάτη αρώματα από μυρωδικά και θάλασσα

ΥΛΙΚΑ

1 ΚΙΛΟ ΣΑΡΔΕΛΕΣ

3 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΦΡΥΓΑΝΙΑ ΤΡΙΜΜΕΝΗ

½ ΜΑΤΣΑΚΙ ΜΑΙΝΤΑΝΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ

½ ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΚΑΠΑΡΗ ΨΙΛΗ

3 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΛΑΔΙ

½ ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΧΥΜΟ ΛΕΜΟΝΙΟΥ

ΑΛΑΤΙ ΠΙΠΕΡΙ

 

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Κόβουμε τα κεφάλια από τις σαρδέλες καθαρίζουμε τα εντόσθια και αφαιρούμε το κεντρικό κόκαλο, χωρίς να τις χωρίσουμε και  τις πλένουμε και τις στραγγίζουμε. Σε μια λεκάνη βάζουμε το μαϊντανό την κάπαρη τη φρυγανιά αλατοπιπερώνουμε και λίγο χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε και ξεκινάμε να βάζουμε σε κάθε σαρδέλα λίγη γέμιση και κλείνουμε. Στερεώνουμε κάθε σαρδέλα με μια οδοντογλυφίδα και τις τοποθετούμε σε μια πλατιά κατσαρόλα προσθέτουμε λίγο νερό το λάδι τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά.