Σαρμαδάκια γεμιστά με παραδοσιακό φύλλο του Σεφ Γιώργου Τσελεμεντέ 

‘Ενα πιάτο που σίγουρα θα ξετρελάνει του φίλους σας και την οικογένεια σας.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΦΥΛΛΑ

6 ΦΛΙΤΖΑΝΙΑ ΑΛΕΥΡΙ

3 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΛΑΔΙ

ΧΛΙΑΡΟ ΝΕΡΟ

ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΦΥΛΛΩΝ

ΛΑΔΙ ΓΙΑ ΤΑ ΦΥΛΛΑ

ΑΛΑΤΙ

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

½ ΚΙΛΟ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ ΚΙΜΑ

4 ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ

1 ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΛΑΔΙ

½ ΜΑΤΣΑΚΙ ΑΝΙΘΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ

½ ΜΑΤΣΑΚΙ ΜΑΙΝΤΑΝΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ

3 ΤΟΜΑΤΕΣ ΞΕΦΛΟΥΔΙΣΜΕΝΕΣ

½ ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΡΥΖΙ

ΑΛΑΤΙ , ΠΙΠΕΡΙ

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι με λίγο αλάτι, ρίχνουμε το λάδι λίγο- λίγο το νερό και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια μέτρια ζύμη. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί σκεπασμένη για ½ ώρα. Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το κιμά με το μισό λάδι, αλατοπιπερώνουμε προσθέτουμε λίγο νερό και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά. Τον τραβάμε από την φωτιά και το βάζουμε σε ένα μπολ να κρυώσει. Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα με το υπόλοιπο λάδι προσθέτουμε το άνηθο το μαϊντανό, αλατοπιπερώνουμε και στο τέλος τις τριμμένες τομάτες. Το αφήνουμε να βράσει λίγο προσθέτουμε νερό και μετά το ρύζι, το αφήνουμε να μισοβράσει και προσθέτουμε το κιμά και αφήνουμε να πιουν τα υγρά τους. Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει. Χωρίζουμε την ζύμη σε μπαλάκια κα την ανοίγουμε με το πλάστη σε φύλλο πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια. Βάζουμε κατά μήκος σε κάθε φύλλο στην άκρη γέμιση πάχους ενός δαχτύλου και το τυλίγουμε μια φορά σε ρολό. Χωρίζουμε το ρολό από το υπόλοιπο και συνεχίζουμε ώσπου να τελειώσουν το φύλο και η γέμιση. Κόβουμε τα ρολά ανά 6 εκατοστά και πιέζουμε στις άκρες τα σαρμαδάκια να κολλήσουν βάζοντας λίγο νερό. Τα αλείφουμε με λίγο λάδι και τα τοποθετούμε σε μια λαμαρίνα που έχουμε στρώσει λαδόκολλα, ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.