Χρόνος Εκτέλεσης: 45′

Οικογενειακή Μερίδα/ες

Βαθμός Δυσκολίας: 1

Συστατικά

Υλικά για τα σουτζουκάκια

  • 500 γραμμάρια κιμά από κόντρα ή σπαλομπριζόλα
  • 250 γραμμάρια λουκάνικο χοιρινό χωριάτικο
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι
  • προαιρετικά κύμινο, σκόρδο, πάπρικα

Υλικά για τη σάλτσα

  • 1 ντομάτα κονκασέ
  • 1 ποτήρι κρασιού κόκκινο κρασί
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 1 πρέζα ζάχαρη κρυσταλλική

Μέθοδος Εκτέλεσης

Τα υπέροχα!!!! Το λουκάνικο τους δίνει το έξτρα κάτι που τα κάνει τόσο πιο νόστιμα!

  • Χτυπάμε το λουκάνικο στο μίξερ πολύ καλά μέχρι να γίνει σαν πουρές.
  • Προαιρετικά προσθέτουμε λίγο κύμινο, σκόρδο και πάπρικα.
  • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τα σουτζουκάκια, πλάθουμε και τα σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο (μην ξεχάσετε αλατοπίπερο).
  • Μόλις πάρουν χρώμα σβήνουμε με το κρασί το οποίο και περιμένουμε να εξατμιστεί και μετά προσθέτουμε την ντομάτα, κανέλα και ζάχαρη και περιμένουμε περίπου 10 λεπτά να δέσει η σάλτσα.

Tip

Πάντα σε όποια σάλτσα ντομάτας κάνουμε πρέπει να βάζουμε λίγη ζάχαρη. Μπορεί να μην το καταλαβαίνουμε αλλά η ντομάτα είναι πολύ όξινη και αυτή της η οξύτητα μετριάζεται με τη ζάχαρη..

 

Πηγη: akispetretzikis.com

 

greekaffair.gr