Νηστίσιμη Σπαγγέτι με Μύδια ένα πιάτο εύκολο και πολύ χορταστικό.

image

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Καθαρίζουμε τα μύδια και τα πλένουμε καλά με μπόλικο νερό. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα μύδια. Τα βράζουμε- με σκεπασμένη κατσαρόλα- τόσο όσο να ανοίξουν όλα τα μύδια. Σε αυτό το διάστημα τα ανακατεύουμε συνέχεια. Βγάζουμε τα μύδια από την φωτιά και διαχωρίζουμε τα ψαχνά από τα καβούκια τους. Περνάμε το ζωμό από τα μύδια από ένα σουρωτήρι. Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και σκόρδο να ροδίσουν, κατόπιν προσθέτουμε τις τομάτες τα σβήνουμε με το ζωμό των μυδιών, το άσπρο κρασί και το χυμό λεμονιού. Προσθέτουμε τα ψαχνά των μυδιών, τη ρίγανη και το αλατοπίπερο. Συγχρόνως έχουμε β΄ρεσει τα μακαρόνια και τα ανακατεύουμε πολύ καλά με την σάλτσα μας ουτοσώστε να πάει παντού.

ΥΛΙΚΑ

ΜΙΣΟ ΚΙΛΟ ΜΥΔΙΑ

4 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΣΟΥΠΑΣ ΛΑΔΙ,

4 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΣΟΥΠΑΣ ΒΟΥΤΥΡΟ

1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ

3 ΣΚΕΛΙΔΕΣ ΣΚΟΡΔΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΕΣ

750 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΚΟΜΜΕΝΕΣ ΣΕ ΚΑΡΕΔΑΚΙ

40 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ  ΧΥΜΟΣ ΛΕΜΟΝΙΟΥ

1 ΠΟΤΗΡΑΚΙ ΚΡΑΣΙΟΥ ΑΣΠΡΟ ΚΡΑΣΙ

1 ΜΑΤΣΑΚΙ ΡΙΓΑΝΗ

ΑΛΑΤΙ

ΑΣΠΡΟ ΠΙΠΕΡΙ

400 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΣΠΑΓΓΕΤΙ