Σταφιδόψωμο- Παραδοσιακή Αγιορείτικη συνταγή.

Το σταφιδόψωμο είναι ένα αρτογλύκισμα που αποτελεί ακόμα και σήμερα αγαπημένη επιλογή για τον καθένα μας, ενώ είναι ένα υγιεινό κολατσιό με σημαντικά θρεπτικά συστατικά.

Για το Σταφιδόψωμο χρειαζόμαστε τα εξής Υλικά:

  • 3 ποτήρια πορτοκαλόζουμο,
  • 3 ποτήρια νερού ζάχαρη,
  • 2 ποτήρια νερού λάδι,
  • 3 κουταλάκια του γλυκού σόδα φαγητού,
  • 1 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλα σκόνη,
  • 2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα,
  • Ξύσμα λεμονιού,
  • 1,5 κιλό ξανθές σταφίδες,
  • 1,5 κουταλάκι του γλυκού μπέϊκιν πάουντερ,
  • 1 φακελάκι βανίλια,
  • Αλεύρι.

Παρασκευή:

Λιώνουμε τη ζάχαρη στο λάδι, προσθέτουμε το πορτοκαλόζουμο όπου έχουμε διαλύσει στη σόδα και ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά. Στο τέλος προσθέτουμε τις σταφίδες αλευρωμένες.
Ψήνουμε το σταφιδόψωμο σε μέτριο φούρνο.