Λόγω της τεράστιας επιτυχίας που γνώρισε στην Αθήνα στο Θέατρο του Νέου Κόσμου, η παράσταση «Σταματία, το γένος Αργυροπούλου», του Κώστα Σωτηρίου σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου με την Ελένη Ουζουνίδου, θα παρουσιαστεί και στη Θεσσαλονίκη από την Τετάρτη 22 Απριλίου έως την Κυριακή 17 Μαΐου, στο Θέατρο Άνετον.

STAMATIA TO GENOS ARGYROPOYLOY PHOTO_1

Λίγα λόγια για το έργο

Σταματία, το γένος Αργυροπούλου. Γεννημένη στην Αθήνα στα μέσα της δεκαετίας του ’30, κόρη ανώτερου υπάλληλου του Υπουργείου Εμπορίου. Διαπαιδαγωγημένη με τα χρηστά ήθη της εποχής και αρραβωνιασμένη με λοχαγό του Εθνικού Στρατού.

Ζει στην αυλή του σπιτιού της, αδυνατώντας να παρακολουθήσει και κυρίως να αποδεχτεί τη ζωή που προχωράει δίπλα της. Επιμένει πεισματικά να βλέπει τα πάντα μέσα από τα δικά της παραμορφωτικά γυαλιά, καταλήγοντας άλλοτε τραγική κι άλλοτε κωμική φιγούρα, μέσα στα γεγονότα που διαδραματίζονται δίπλα της και αφορούν άμεσα τόσο την ίδια, όσο και τους δικούς της ανθρώπους.

Προσκολλημένη σε αυτό που η ίδια θεωρεί εθνικά, ηθικά και θρησκευτικά σωστό, καταλήγει να έρθει σε ρήξη με το περιβάλλον της και να κάνει την αναδρομή της ζωής της, απομένοντας μόνη.

STAMATIA TO GENOS ARGYROPOYLOY PHOTO_4

Συντελεστές της παράστασης

Ερμηνεία: Ελένη Ουζουνίδου

Σκηνοθεσία: Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος

Σκηνικά-Κοστούμια: Μαγδαληνή Αυγερινού

Μουσική επιμέλεια: Νέστορας Κοψιδάς

Σχεδιασμός φωτισμών: Σάκης Μπιρμπίλης

STAMATIA TO GENOS ARGYROPOYLOY PHOTO_2 

ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΛΗ ΘΕΑΜΑΤΩΝ

 

ΗΜΕΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ :

Τετάρτη                21:00

Πέμπτη                 21:00

Παρασκευή         21:00

Σάββατο               21:00

Κυριακή               19:00

 

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ :

Γενική είσοδος : 12 ευρώ

Μειωμένο : 10 ευρώ (ισχύει για φοιτητές, μαθητές, εκπαιδευτικούς, άνω των 65, ανέργους – με την επίδειξη της κάρτας ανεργίας –  ΑΜΕΑ)

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ : 85 λεπτά

 

greekaffair.gr