Εικοστός αιώνας. Σ’ ένα από τα σπίτια με το χαρακτηριστικό κόκκινο φως, δυό γυναίκες του περιθωρίου, η Λουλού (Άβα Γαλανοπούλου) και η Ρόζα (Λένα Αλκαίου), φίλες και αντίζηλες παράλληλα, ζώντας κάτω από την ίδια στέγη, καυγαδίζουν  και συμφιλιώνονται μέσα από ξεκαρδιστικές ιστορίες και νταλκαδιάρικα τραγούδια που σχολιάζουν τις ζωές τις δικές τους και των γύρω τους.

Η Μαριώ, με τον μοναδικό της τρόπο, παρεμβαίνει και επηρεάζει τις ζωές τους, μέσα από στίχους  ρεμπέτικων και λαϊκών τραγουδιών.
Σε μια εποχή που όλα αλλάζουν γρήγορα και βίαια, σ’ αυτή την «γειτονιά» που συγκατοικούν άγιοι και δαίμονες, η διάθεση για ζωή ενώνει τον κόσμο , σε μια αέναη γιορτή , που οδηγεί  στην τελική κάθαρση.

Η συγκινητική ερμηνεία της Μαριώς, η αυθεντικά λαϊκή φωνή της Λένας Αλκαίου, η νεανική, ζεστή χροιά της φωνής του Χάρη Πανόπουλου, μαζί με τις μπριόζες ερμηνείες τηςΆβας Γαλανοπούλου,  συνθέτουν ένα μοναδικό γλέντι με πρόζες, τραγούδι και χορό, που κορυφώνεται  στο δεύτερο μέρος της παράστασης.

Καταξιωμένοι βιρτουόζοι μουσικοί θα πλαισιώνουν την παράσταση: Παναγιώτης Παπαγεωργίου (πιάνο, φωνή), Δημήτρης Λίβανος (μπουζούκι, φωνή), Γιάννης Παππάς(βιολί), Αντώνης Κουτελιέρης (κιθάρα), Ισίδωρος Παπαγεωργίου (μπάσο).

Την ενορχήστρωση υπογράφει ο Παναγιώτης Παπαγεωργίου και την μουσική επιμέλεια έχει ο Δημήτρης Λίβανος.

ΜΑΡΙΩ, ΑΒΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ, ΛΕΝΑ ΑΛΚΑΙΟΥ 1

H Μαριώ, η Λένα Αλκαίου

και η Άβα Γαλανοπούλου

«Στις Γραμμές του Έρωτα»

Από 6 Δεκεμβρίου
κάθε Σάββατο βράδυ και Κυριακή μεσημέρι
στη μουσική σκηνή «Γραμμές»

Το σενάριο και την σκηνοθεσία υπογράφει ο Λευτέρης Χαρέλλης
και την σκηνογραφία ο Γκάυ Στεφάνου

 

greekaffair.gr