Ο Ελληνοαυστραλός σκηνοθέτης, George Miller, ανακοινώθηκε ότι θα είναι ο πρόεδρος του 69ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών.

Ο σκηνοθέτης διανύει μία από τις καλύτερες καλλιτεχνικά περιόδους της ζωής του, αφού η τελευταία του ταινία, “Mad Max: Fury Road” σημείωσε τεράστια εμπορική επιτυχία κια αποθεώθηκε από τους κριτικούς ανά τον κόσμο.

Η ταινία συγκέντρωσε πάνω από $530 εκατ. στο παγκόσμιο box office και της άνοιξε το «δρόμο των βραβείων». Το «Mad Max» βρέθηκε υποψήφιο για 10 Όσκαρ και αποτελεί την μοναδική ευκαιρία της Ακαδημίας να βραβεύσει το ανατρεπτικό, προσωπικό όραμα του George Miller με ένα Όσκαρ σκηνοθεσίας.

Ο ελληνικής καταγωγής σκηνοθέτης, δημιουργός της τριλογίας του «Mad Max» (1979, 1981, 1985) είναι ο άνθρωπος πίσω από την ταινία κινουμένων σχεδίων «Happy Feet», με το οποίο κέρδισε και Όσκαρ

Το κανονικό του όνομα είναι Γιώργος Μηλιώτης και γεννήθηκε το 1945 στην Αυστραλία. Οι γονείς του ήταν Έλληνες μετανάστες. Ο πατέρας του, Δημήτρης, ήταν από το χωριό Μιτάτα των Κυθήρων και η μητέρα του, Άντζελα, ελληνικής καταγωγής από την Ανατολία. Το όνειρό του ήταν να γίνει γιατρός, αλλά τελικά τον κέρδισε η μεγάλη οθόνη.

Σε πολλές συνεντεύξεις του ο Γιώργος Μηλιώτης δεν παραλείπει να δηλώνει ότι, το γεγονός ότι είναι ελληνικής καταγωγής, τον βοήθησε να διακριθεί στον κινηματογράφο. «Οι Έλληνες είναι παραμυθάδες και φοβεροί στην επικοινωνία» συνηθίζει να λέει. «Ο κινηματογράφος είναι ένα παραμύθι, μια ιστορία που μεταφέρεται στην οθόνη. Κάθε φορά που πάω στην Ελλάδα, ειδικά στο νησί μου, ακούω καταπληκτικές ιστορίες».

 

Πηγή:www.neoskosmos.com