Σε προηγούμενο άρθρο είδαμε υπό ποιες συνθήκες προέκυψαν οι βιομηχανικοί χώροι και πώς περίπου μοιάζουν.Ψηλοτάβανοι, με μεγάλα ανοίγματα και μεταλλικούς σκελετούς, εμφανείς τοιχοποιίες, σωλήνες και εγκαταστάσεις. Αν διαθέτετε έναν τέτοιο χώρο, δώστε έμφαση στις λεπτομέρειες που θα ενισχύσουν τον εργοστασιακό του χαρακτήρα.

01_industrial_greekaffair ga

Βασικό ρόλο εδώ παίζει το χρώμα. Συνήθως κυριαρχούν τα σκούρα, όπως μαύρο ή σκούρο γκρι. Μια πιο φωτεινή επιλογή είναι οι ανοιχτές αποχρώσεις του γκρι, ενώ τα πιο έντονα χρώματα ταιριάζουν κυρίως σε μεμονωμένα στοιχεία.

 

Υλικά όπως το ξύλο και το μέταλλο είναι πολύ βασικά. Χαλκός, σίδερο και ανεπεξέργαστο ξύλο δένουν τέλεια με τις ανεπίχριστες επιφάνειες και το εμφανές μπετόν σε δάπεδα, υποστυλώματα και δοκάρια. Επιλέξτε τα σε διάφορα αντικείμενα, όπως καρέκλες, τραπεζάκια και βιβλιοθήκες.

 

Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στο φωτισμό. Χρησιμοποιείστε κρεμαστά μεταλλικά φωτιστικά, γυμνές λάμπες και φωτιστικά δαπέδου που μοιάζουν με μικρούς προβολείς. Τα καλώδια γίνονται κι αυτά μέρος της διακόσμησης, γι’αυτό μη φοβηθείτε ακόμα κι ένα χρωματιστό καλώδιο.

 

Τέλος, στοιχεία όπως ένας δερμάτινος (φθαρμένος!) καναπές ή ένα στρώμα ύπνου κατευθείαν στο δάπεδο, δημιουργούν μια πιο ζεστή ατμόσφαιρα στο χώρο, ενώ λεπτομέρειες όπως μεταλλικές πινακίδες, μεγάλα γράμματα και vintageαντικείμενα προσδίδουν μια πιο προσωπική πινελιά στο τελικό αποτέλεσμα.

 

Σύνταξη: Όλγα Τσικουδή

02_industrial_greekaffair ga

03_industrial_greekaffair  ga

04_industrial_greekaffair  ga

05_industrial_greekaffair  ga

06_industrial_greekaffair  ga

07_industrial_greekaffair  ga

08_industrial_greekaffair  ga

09_industrial_greekaffair  ga

 

greekaffair.gr