Με την κωμωδία «Alex & Eve» θα ανοίξει η αυλαία του φετινού 22ου Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου που έχει κύριο χορηγό τη Delphi Bank. Η προβολή της ταινίας στη Μελβούρνη θα πραγματοποιηθεί στο κινηματογράφο Astor Theatre που βρίσκεται στη γωνία των οδών Chapel St & Dandenong Rd, στις 14 Οκτωβρίου.

Η ταινία βασίζεται στο ομώνυμο θεατρικό έργο του Alex Lykos, ο οποίος έγραψε και το σενάριό της.

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=AQTDgYcEWC4

 

 

 

Σκηνοθέτης της είναι ο Peter Andrikidis και πρωταγωνιστές είναι ο Richard Brancatisano ως Alex και η Andrea Demetriades ως Eve. Το θέμα της ταινίας είναι η γνωριμία δύο ατόμων, του Alex και της Eva, που προέρχονται από δύο διαφορετικές οικογένειες, αλλά μέσα στο πολυπολιτισμικό τοπίο του Σίδνεϊ. O ωραίος Alex είναι ένας Έλληνας ορθόδοξος νέος που ερωτεύεται τη γλυκιά Λιβανέζα και μουσουλμάνα Eve. Οι γονείς του Alex τού ξεκαθαρίζουν ότι θα δεχτούν στους κόλπους της οικογένειας μόνο κορίτσι από μία καλή ελληνική οικογένεια. Μέσα από διάφορες κωμικοτραγικές και χαώδεις καταστάσεις, οι δύο νέοι θα κάνουν τα πάντα για να μείνουν μαζί.

Το θεατρικό έργο πρωτοανέβηκε πριν από επτά χρόνια και η πορεία του στις θεατρικές σκηνές ήταν ιδιαίτερη πετυχημένη. Οι συντελεστές της ταινίας χρειάστηκαν πέντε χρόνια για να ολοκληρώσουν.

Τα γυρίσματα διέρκησαν πέντε εβδομάδες και ολοκληρώθηκαν πριν από ένα χρόνο, την 1η Αυγούστου 2014 και πάνω από 500 άτομα εργάστηκαν για την πραγματοποίηση της ταινίας. Το φιλμ γυρίστηκε στο Σίδνεϊ και στα προάστιά του Canterbury, Lakemba, Glebe, Haberfield, Homebush, the Rocks, Croydon, Belmore, Auburn και Leichhardt.

Το επίσημο πρόγραμμα του φεστιβάλ δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί.

Για κράτηση εισιτηρίων:https://www.palacecinemas.com.au/sessiontimes/session/180/118/ και η επίσημη ιστοσελίδα του φεστιβάλ είναι: http://greekfilmfestival.com.au/

 

πηγη:neoskosmos.com