Ποια η σχέση γιαουρτιού και σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2.

Σε μια πρόσφατη μελέτη που διεξήχθη στο πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ έχει εντοπιστεί μια σχέση μεταξύ της κατανάλωσης γιαουρτιού και σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2, υποδηλώνοντας ότι η αυξημένη κατανάλωση του γιαουρτιού θα μπορούσε να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης Σ. Δ. τύπου 2.

«Στη μελέτη βρέθηκε ότι η μεγάλη πρόσληψη γιαουρτιού συνδέεται με μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης τύπου 2 διαβήτη, ενώ σε άλλα είδη γαλακτοκομικών προϊόντων δεν φαίνεται αυτή τη συσχέτιση. Τα ευρήματα αυτά δείχνουν ότι μπορεί να ενσωματωθεί και το γιαούρτι σε ένα πρότυπο υγιεινής διατροφής.”

Ο Διαβήτης είναι μια χρόνια μεταβολική νόσος που προκαλεί υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Περίπου το 90% των περιπτώσεων του διαβήτη τύπου 2, όπου το σώμα είτε δεν παράγει αρκετή ινσουλίνη ή εμφανίζει αντίσταση στην ινσουλίνη, που σημαίνει ότι η ινσουλίνη που παράγεται είναι δυνατό να διοχετεύσει την γλυκόζη σωστά.

Στις ΗΠΑ, ο διαβήτης τύπου 2 πλήττει περίπου 26 εκατομμύρια ανθρώπους. Παγκοσμίως περίπου 366 εκατομμύρια άνθρωποι νοσούν, άνω εκτιμάται ότι αυτός ο αριθμός θα ανέλθει σε 552 εκατομμύρια μέχρι το 2030.

Πηγή: www.iasy.gr

 

greekaffair.gr