Συνέντευξη Τύπου για την παράσταση «Λυσσασμένη Γάτα».

Την Τετάρτη 11/10 πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη συνέντευξη τύπου για την παράσταση «Λυσσασμένη Γάτα» στο θέατρο Θησείον. 

Την παρουσίαση της συνέντευξις τύπου άνοιξε ο σκηνοθέτης, Νικορέστης Χανιωτάκης και τόνισε μεταξύ άλλων ότι, «Στο έργο μέσα συνυπάρχουν δυο  στοιχεία το ψέμα και η αλήθεια . Οι χαρακτήρες του έργου έχουν διατηρήσει μια θέση στη ζωή και με βάση αυτή τη θέση, αντιμετωπίζουν διάφορα εμπόδια».

Αμέσως μετά ο λόγος πέρασε στον ηθοποιό  Νικήτα Τσακίρογλου όπου χαρακτήρισε το έργο επίκαιρο και δήλωσε ότι ο Τέννεση Γουίλλιαμς πρέπει να αντιμετωπιστεί με σεβασμό και υπευθυνότητα. Συσχέτισε το πρόβλημα του Μπρικ (κεντρικού ήρωα του έργου) με τη φυγή των νέων προς καταστάσεις που δεν τους κάνουν ευτυχείς.

Ο Ορέστης Τζιόβας συγκρατημένος στα λόγια δήλωσε :

«Oτι μέσα από το έργο, μπορείς να δεις την ανθρώπινη πολυπλοκότητα».

Στην συνέχεια το λόγο πήρε η Ελένη Κρίτα:

Mας εξομολογήθηκε ότι αγαπάει το έργο επειδή αυτό ως κείμενο, ασχολείται με τις οικογενειακές σχέσεις. Άλλωστε, οι σχέσεις δεν είναι μονοδιάστατες. Μοιράστηκε μαζί μας, τη χαρά της να δουλεύει με νέους ανθρώπους.

Ενώ η ηθοποιός Μαρία Κίτσου δήλωσε ο ρόλος της Μάγκι που ερμηνεύω βρίσκεται στην κόψη. Προσωπικά για μένα είναι  η δεύτερη φορά που καταπιάνομαι με έργο του αμερικανικού θεάτρου.

Η Μπέτυ Αποστόλου μίλησε και αυτή στους δημοσιογράφους και αναφέρθηκε στο ρόλο της Μέη, η οποία είναι αντίζηλος της Μάγκι.

Η Μέη, προβάλλει τον οικογενειακό της ρόλο για λόγους κοινωνικούς. Φυσικά, έχει και η ίδια βλέψεις όσον αφορά την περιουσία.

Ο Γεράσιμος Σκαφίδας θα ενσαρκώσει το ρόλο του Γκούπερ. Ο ίδιος διατύπωσε ότι οι ρόλοι είναι πολυδιάστατοι. Συνέχισε λέγοντας ότι: Πρέπει να αγαπήσεις το ρόλο σου για να τον αντιμετωπίσεις και να τον υποστηρίξεις επί σκηνής. Ο Δημήτρης Ραφαήλος αισθάνεται χαρούμενος που συνεργάζεται με ταλαντούχους ηθοποιούς. Η Μαρία Νίκα ανέφερε πως ο ρόλος της θα αποτελέσει το κωμικό και φασαριόζικο στοιχείο της παράστασης. Την ομιλία έκλεισε ο Δημήτρης Σταματελόπουλος, ο οποίος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για τη σύμπραξη και συμμετοχή του στο θίασο. Η Μαριλένα Παναγιωτοπούλου είναι η δραματολόγος της παράστασης. Εξήγησε ότι ο δραματολόγος κάνει μικρές επεμβάσεις στο κείμενο. «Μια λέξη μπορεί να φωτίσει τη σκηνοθεσία». Ο συγγραφέας επειδή είναι ερωτευμένος με τους χαρακτήρες του δεν μπορεί να τους δει αντικειμενικά.

Λίγα λόγια για το έργο: 

Σε μια πλούσια αγροικία, η οικογένεια Πόλιτ συγκεντρώνεται για τα 65α γενέθλια του Big Daddy, ο οποίος αγνοεί ότι είναι βαριά άρρωστος. Κατά τη διάρκεια των εορτασμών, μια σειρά γεγονότων φέρνει στο φως γιατί ο μικρός γιος, Μπρικ, δεν κάνει παιδιά με την πανέμορφη σύζυγό του, Μάγκι και έχει επιλέξει για μόνιμη συντροφιά του το ποτό. Ο μεγάλος γιος, Γκούπερ, ετοιμάζεται να γίνει για έκτη φορά πατέρας και ζητά το μερίδιο της κληρονομιάς που θεωρεί ότι του αναλογεί. Οι ενδοοικογενειακές διαμάχες και -κυρίως – η σύγκρουση του Μπιγκ Ντάντι με τον Μπρικ θα αλλάξει τις ζωές όλων.

Η Μάγκι. Ο Μπρικ. Ο Big Daddy. Τρία πρόσωπα, τρεις ρόλοι γραμμένοι από τον Τενεσί Ουίλιαμς, συνθέτουν ένα διαφορετικό τρίγωνο, οικογενειακό και ερωτικό, το τρίγωνο της «Λυσσασμένης γάτας». Το αιώνιο παιχνίδι του έρωτα και του θανάτου, της απελπισίας και της ελπίδας, της γονιμότητας και της στειρότητας, της φιλίας και της οικογένειας.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Μετάφραση – Σκηνοθεσία: Νικορέστης Χανιωτάκης
Δραματολογική συνεργασία: Μαριλένα Παναγιωτοπούλου
Κοστούμια: Βασιλική Σύρμα
Σκηνικά: Έλλη Λιδωρικιώτη
Πρωτότυπη μουσική: Γιώργος Σιτώτης
Φωτισμοί: Χριστίνα Θανάσουλα
Βοηθός Σκηνοθέτη: Εύα Οικονόμου – Βαμβακά
Βοηθός παραγωγής: Έμμα Μαυρέλη
Βοηθός σκηνογράφου: Σοφία Κατάκη
Βοηθός ενδυματολόγου: Ειρήνη Γεωργακίλα
Βοηθός φωτιστή: Δήμητρα Δανδόλου
Φωτογραφίες: Αγγελική Κοκκοβέ

* Η μουσική θα παίζεται ζωντανά από τους ηθοποιούς
ΠΑΙΖΟΥΝ: 
Μπιγκ Ντάντι: Νικήτας Τσακίρογλου
Μάγκι: Μαρία Κίτσου
Μπρικ: Ορέστης Τζιόβας
Μπιγκ Μάμα: Ελένη Κρίτα
Γκούπερ: Γεράσιμος Σκαφίδας
Μέη: Μπέτυ Αποστόλου
Γιατρός Μπόου: Δημήτρης Ραφαήλος
Αιδεσιμότατος Τούκερ – παιδί: Δημήτρης Σταματελόπουλος (τρομπέτα)*
Υπηρέτρια Σάλυ – παιδί: Μαρία Νίκα (βιολί)
Ημέρες και ώρες παραστάσεων:
Τέταρτη: 19:00
Παρασκευή 21:15
Σάββατο 21:15
Κυριακή 19:00
«θησείον – ΕΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΧΝΕΣ»
Τουρναβίτου 7, Αθήνα (Ψυρρή)

Πρεμιέρα 18 Οκτωβρίου