Αποκλειστική  Συνέντευξη της Πλουσίας Φαράκη στον Κυριάκο Τσικορδάνο και στο greekaffair.gr

 

Μίλησε μου λίγο για την παιδική σου ηλικία. Πως ήταν εκείνα τα χρόνια;

Έζησα μια όμορφη παιδική ηλικία, με μια ζεστή και στοργική οικογένεια, που παρόλο τις συχνές μας μετακινήσεις λόγω της δουλειάς του μπαμπά( ήταν υπάλληλος της Ολυμπιακής και άνοιγε αεροδρόμια σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό), δημιουργήσαμε ισχυρούς δεσμούς. Το καλό με την οικογένειά μου είναι ότι άφησε εμένα και τον αδελφό μου να αναπτυχθούμε σαν προσωπικότητες και δεν μας καταπίεσε ποτέ.

Το 1983 πήρες το τίτλο της σταρ Ελλάς. Γιατί δεν ακολούθησες τότε το δρόμο του modeling;

Αντίθετα ασχολήθηκα ενεργά με το modeling για κάποια χρόνια και στο εξωτερικό, αλλά δεν ήταν μια δουλειά που με γέμιζε απόλυτα. Όταν συνειδητοποίησα ότι άρχισα να βαριέμαι, κατάλαβα ότι έπρεπε να εξελιχθώ, να πάω παρακάτω σε κάτι που θα με ενέπνεε πραγματικά.

Μετάνιωσες ποτέ που δεν έκανες  καριέρα μοντέλου; Αν γυρνούσες το χρόνο πίσω θα το ξανά σκεπτόσουν;

Δεν μετάνιωσα καθόλου για τις επιλογές μου.

Η υποκριτική πως μπαίνει στο δρόμο σου και πότε κάνεις  το πρώτο ρόλο σου;

Από την σχολική ηλικία ήμουν σε θεατρικές ομάδες και το θέατρο ήταν πάντα η μεγάλη μου αγάπη. Η ευκαιρία ήρθε από τον Μάκη Δεμίρη που ζητούσε μια κοπέλα να παίξει το ρόλο μιας κακιάς εξωγήινης Βασίλισσας σε ένα παιδικό θέατρο. Με είδε και πήρα το ρόλο. Ταυτόχρονα ο Τάκης Βουγιουκλάκης μου έδωσε ένα ρόλο στην θεατρική παράσταση “Χάρισέ μου το γουνάκι σου”, με τον Γιώργο Παπαζήση, Τιτίκα Στασινοπούλου, Μάρα Θρασυβουλίδου στο θέατρο Μπουρνέλη.

Αποχώρησες  γρήγορα από το χώρο της τέχνης και της υποκριτικής. Υπήρξε κάποιο σημαντικό γεγονός στη ζωής σου που σε ανάγκασε να αποχωρήσεις; Πως το αποφάσισες;

Επισκέφθηκα την Αμερική ,όπου και έπαιξα σε μια ταινία του Νίκου Μαστοράκη και μοίραζα το χρόνο μου μεταξύ Αμερικής και Ελλάδας. Δεν αποχώρησα ποτέ από το χώρο του θεάτρου , απλά άλλαξαν οι προτεραιότητές μου. Μια ηθοποιός είναι πάντα ηθοποιός είτε παίζει, είτε όχι.

Από την εποχή εκείνη της «ΕΡΤ» του Λειβαδίτη και του «κινηματογράφου» του Ψάλτη, του Μιχαλόπουλου , του Κωνσταντίνου και άλλων. Τι σου λείπει πιο πολύ;  

Το γέλιο, οι δύσκολες συνθήκες, ο σεβασμός μεταξύ των ηθοποιών και χίλιες μικρές στιγμές ευτυχίας. 

Σήμερα σε συναντάμε σε ένα πανέμορφο και ήσυχο χωριό τον Τρικάλων τα Μ. Καλύβια να σκηνοθετείς και να οργανώνεις διάφορες θεατρικές παραστάσεις και άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις. Μίλησε μας λίγο για αυτήν την ιδιότητα σου. Πως ξεκίνησε;

Στα Τρίκαλα έπαιζα για χρόνια στο Δημοτικό θέατρο Τρικάλων και δούλεψα και σαν εμψυχώτρια Θεατρικού παιχνιδιού. Αυτή τη στιγμή κάνω θεατρικό παιχνίδι και θεατρικό εργαστήρι σε ομάδες παιδιών και ενηλίκων στα Μ. Καλύβια, στα Τρίκαλα και στο Δήμο Πύλης.

Η  ιδέα της θεατρικής παράστασης «Γκόλφω» πως ξεκίνησε και ποια ήταν τα προβλήματα που συναντήσατε μέχρι να την ανεβάσετε;

Η “Γκόλφω” είναι ένα έργο που το έχω χρόνια. Όταν έκρινα ότι η δυναμική της συγκεκριμένης ομάδας μπορούσε να το στηρίξει το ανέβασα. Τα προβλήματα ήταν κυρίως οικονομικά γιατί η «Γκόλφω» είναι μια επαγγελματική παράσταση με μουσική, χορογραφίες, πολλά κοστούμια, δύσκολη τεχνική κάλυψη.

 

Οι πρωταγωνιστές της παράστασης από όσο γνωρίζω δεν είναι επαγγελματίες ηθοποιοί. Αυτό πόσο διευκόλυνε στο έργο σου σαν σκηνοθέτης και δεύτερον πόσο εύκολα και γρήγορα  κατάφεραν οι ίδιοι να μπουν στο πετσί του ρόλου;

Ο θίασος αποτελείται από ερασιτέχνες που όμως “κούμπωσαν” στους ρόλους και με μεγάλο ενθουσιασμό έδωσαν την ψυχή τους. Μεγάλο ρόλο έπαιξε η συνοχή της ομάδας και η κοινή αγάπη για το θέατρο.

Ποια ήταν οι βοήθεια που είχατε από την πολιτεία για την παράσταση «Γκόλφω»;

Και η Περιφέρεια και ο Δήμος Τρικκαίων και ο Δήμος Καλαμπάκας κάλυψαν σε πολλές παραστάσεις τα έξοδα. Ευχόμαστε βέβαια και προσδοκούμε μεγαλύτερη βοήθεια στη συνέχεια.

Οι κάτοικοι του χωρίου Μ.Καλυβιών πόσο ανταποκρίνονται στις παραστάσεις και στις εκδηλώσεις που ανεβάζετε και διοργανώνετε; Πιστεύεις είναι λάτρεις της τέχνης και του θεάτρου;

Το κοινό των Μ. Καλυβίων είναι θερμό, μας στηρίζει μας ακολουθεί όπου και αν παίζουμε και δείχνουν ότι αγαπάνε τις τέχνες. 

Για το γάμο και την οικογένεια ποια είναι η γνώμη σου; Ισχύουν τα ίδια πράγματα  που ίσχυαν πριν δέκα χρόνια η έχουν αλλάξει σήμερα οι καταστάσεις ανάμεσα σε ένα ζευγάρι;

Ένας γάμος δυναμώνει με το χρόνο εάν έχει γερά θεμέλια. Προσωπικά είμαι πολύ ευτυχισμένη στο γάμο μου και η οικογένειά μου μου δίνει χαρά και δύναμη.

 

Πιστεύεις στη δύναμη του ανθρώπου;

Ο άνθρωπος έχει απεριόριστη δύναμη και κανείς μας δεν ξέρει το όριά του. Η ζωή μας δοκιμάζει και μας διδάσκει ταυτόχρονα.

Πως βλέπεις το  σημερινό μέλλον των ανθρώπων με την οικονομική κρίση που βιώνουν καθημερινά;

Απαιτείται προσπάθεια και ελπίδα για να επιβιώσουμε.

Ποιο είναι το μότο σου;

Μάλλον δεν έχω μότο. Κάτι που λέω συχνά είναι σήμερα δεν είναι μια καλή μέρα το αποδέχομαι χωρίς γκρίνια, αύριο θα΄ναι καλύτερη δεν γίνεται διαφορετικά.

Τα επόμενα σχέδια σου ποια είναι για την νέα χρονιά; Ετοιμάζεις κάτι καινούργιο; 

Ετοιμάζω πολλά πράγματα για το καλοκαίρι. Μόλις τέλειωσαν οι Χριστουγεννιάτικες Παραστάσεις και ξεκινάω δυναμικά.

Μια ευχή για το νέο έτος που έρχεται και τους αναγνώστες του greekaffair.gr;

Εύχομαι το 2015 ο καθένας να ανακαλύψει όλη την κρυμμένη δύναμη που διαθέτει.

 

Συνέντευξη

ΤΣΙΚΟΡΔΑΝΟΣ  ΚΥΡΙΑΚΟΣ