ΦΑΚΕΣ
ΥΛΙΚΑ
500 ΓΡΑΜΜ. ΦΑΚΕΣ
1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ
200 ML ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
2 ΩΡΙΜΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ
1 ΦΥΛΛΟ ΔΑΦΝΗΣ
2 ΣΚΕΛΙΔΕΣ ΣΚΟΡΔΟ
ΑΛΑΤΙ – ΠΙΠΕΡΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

syntagi-fakes-giorgos-tselementes-greekaffair.gr
Πλένουμε τις φακές, τις καθαρίζουμε εάν έχουν πετραδάκια και τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό. Αφού πάρουν μία βράση, τις σουρώνουμε και τις ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα με καινούργιο νερό μαζί με το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το φύλλο δάφνης και το σκόρδο. Τις αφήνουμε να πάρουν μία καλή βράση και μετά χαμηλώνουμε τη φωτιά και τις αφήνουμε να σιγοβράσουν. Όταν είναι σχεδόν έτοιμες (15-20 λεπτά), προσθέτουμε την ντομάτα ψιλοκομμένη, το ελαιόλαδο και αλατοπίπερο, αφήνουμε να χυλώσει και σβήνουμε τη φωτιά.Εαν θέλουμε προσθέτουμε και λίγο ξύδι.
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ
ΤΣΕΛΕΜΕΝΤΕΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΑΣ