Συνταγή: Γιουβαρλάκια αυγολέμονο

Τα πολυαγαπημένα γιουβαρλάκια αρέσουν σε μικρούς και μεγάλους και είναι κατάλληλα για τις κρύες ημέρες του  χειμώνα 

Υλικά 

500γρ μοσχαρίσιος κιμάς
3 κσ ρύζι γλασσε
1 Κρεμμύδι
1 Καρότο
1 Κολοκύθι
Μισό ματσάκι Σέλινο
Μισό ματσάκι Άνηθο
Μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι

Αυγολέμονο

2 Αυγα
Χυμό από 3 λεμόνια
2-3 κγ κορν φλάουρ
3 Κούπες από το ζωμό

Εκτέλεση

Παίρνουμε το κρεμμύδι το καρότο το κολοκύθι το σέλινο τα κόβουμε και με λίγο λάδι τα χτυπάμε στο μπλέντερ καλά να γίνουν αλοιφή.
Με αυτό το τρόπο βοηθάμε να πάρουν τις ουσίες που πολλά παιδάκια με τα λαχανικά μονό που τα ακούνε δεν θέλουν να φάνε.
Αφού τα αλεσουμε τα ρίχνουμε μέσα στο κιμά με τα υπόλοιπα υλικά το ρύζι το αλάτι και το πιπέρι.
Το ζυμωνουνε καλά να ενωθούν καλά.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό με λίγο λάδι να βράσει.
Παίρνουμε το ζυμωμένο κιμά τον πλάθουμε μπαλάκια τα περνάμε από αλεύρι και τα ρίχνουμε στο βρασμένο νερό για 25-30 λεπτά.

Αυγολέμονο

Σε ένα μπολ βάζουμε τον κορν φλαουρ και το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε να διαλυθούν.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά.
Χτυπάμε πολυ καλά τα αυγά ρίχνουμε το διαλυμένο μειγμα στα αυγά.
Ρίχνουμε σιγά σιγά το ζωμό και χτυπάμε συνέχεια δεν σταματάμε.
Ρίχνουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε.