Τάρτα Σπανάκι του Γιώργου Τσελεμεντέ

image

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε τα κρεμμυδάκι το πράσο και τα φύλλα από τα σπανάκια. ‘Όταν είναι έτοιμα (μαλακώσουν) προσθέτουμε τον άνηθο και το αλατοπίπερο. Σε μια λαδωμένη ταρτιέρα στρώνουμε την ζύμη μας και την  τρυπάμε με ένα πιρούνι. Απλώνουμε το μείγμα μας ομοιόμορφα και ρίχνουμε από επάνω την φέτα μας ή το ανθότυρο  τριμμένο. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος με τα αυγά, περιχύνουμε  επάνω από την τάρτα μας και την ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου.

ΥΛΙΚΑ

1 ΦΥΛΛΟ ΖΥΜΗΣ ΚΟΥΡΟΥ

300 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΣΠΑΝΑΚΙ ΦΥΛΛΑ

2 ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ ΦΡΕΣΚΑ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΑ

1 ΠΡΑΣΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ

2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

1 ΜΑΤΣΑΚΙ ΑΝΙΘΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ

250 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΦΕΤΑ ή ΑΝΘΟΤΥΡΟ

2 ΑΥΓΑ

250 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

 

www.greekaffair.gr