Ο Βασίλης Γισδάκης με τον συνθέτη Δαμιανό Πάντα

«Της ημέρα τα σκοτάδια»

Καλεσμένη, Guest : Κορίνα Λεγάκη

ΔΙΕΛΕΥΣΙΣ, Σάββατο 28 Νοεμβρίου

Ο Βασίλης Γισδάκης και ο Δαμιανός Πάντας βρίσκονται μουσικά μετά την πρώτη τους δισκογραφική συνάντηση και επί σκηνής, το Σάββατο 28 Νοεμβρίου στον Πολυχώρο Πολιτισμού  Διέλευσις, στις 22:00 μ.μ.

Μια μουσική συνάντηση ιδιαίτερης  σημασίας, αν αναλογιστούμε ότι ο Βασίλης Γισδάκης, ο τελευταίος ερμηνευτής του Μάνου Χατζιδάκι, συναντιέται με τον πρωτοεμφανιζόμενο δισκογραφικά συνθέτη Δαμιανό Πάντα σ’ ένα κύκλο τραγουδιών, που έχει έντονα τα στοιχεία του προσωπικού ύφους του συνθέτη, αλλά και της ελληνικής μουσικής μας κληρονομιάς.

Θα παρουσιαστούν  τα τραγούδια που ήδη αγαπηθήκαν από το album «Της ημέρας τα σκοτάδια», που κυκλοφόρησαν πρόσφατα. Τραγούδια με έντεχνο πυρήνα, όπου συναντώνται κομμάτια ηλεκτρικού ήχου και ροκ διάθεσης, με μελωδικές μπαλάντες και λαϊκότροπα ακούσματα. Τραγούδια επίκαιρα, με το κοινωνικό και πολιτικό στίγμα του σήμερα, και άλλα πιο εσωτερικά, με πρωταγωνιστή τον έρωτα.

 

Το πρόγραμμα όμως, πέρα από τα τραγούδια του νέου δίσκου, θα περιλαμβάνει και τραγούδια από τις μουσικές καταβολές των δύο καλλιτεχνών. Από τον Μάνο στον Μίκη  αλλά και από τον Ξαρχάκο στον Θάνο Μικρούτσικο, θα μας παρουσιάσουν με τη φωνή του Βασίλη τα πιο αγαπημένα τους τραγούδια από την ελληνική μουσική σκηνή.

Ο Βασίλης Γισδάκης, με την αφηγηματική μα πάνω από όλα παραστατική φωνή και παρουσία του στη σκηνή, δίνει ένα ιδιαίτερο και ξεχωριστό ύφος στα τραγούδια που ερμηνεύει. Με λυρισμό, ευαισθησία, αλλά και εκρηκτικότητα ενώνεται μοναδικά με τον συνθέτη Δαμιανό Πάντα, ο οποίος  αναδεικνύει και φωτίζει τις πιο λεπτές και μοναδικές μουσικές αποχρώσεις των τραγουδιών στο πιάνο και στις ενορχηστρώσεις.

Καλεσμένη στην παρέα τους για την ξεχωριστή μουσική βραδιά θα είναι η Κορίνα Λεγάκη.  Με πυκνή και πολύπλευρη δραστηριότητα στη ζωντανή μουσική της παρουσία, έχοντας συνεργαστεί με σημαντικούς συνθέτες, τραγουδοποιούς και μουσικά σχήματα, ερμηνεύοντας ελληνικό αλλά και διεθνές ρεπερτόριο αξιώσεων, η Κορίνα Λεγάκη ανήκει στη νέα γενιά των σημαντικών ερμηνευτριών του ελληνικού τραγουδιού.

Μαζί με τον

Βασίλη Γισδάκη και τον

Δαμιανό Πάντα στο πιάνο,

Παίζουν

Σταύρος Παργινόςτσέλο ,

Αλεξανδρος Καραμπίλας-  κιθάρες- μπουζούκι   

 

Ώρα έναρξης: 22:00

 

Περισσότερες πληροφορίες:

 

Πολυχώρος Πολιτισμού  Διέλευσις

Λέσβου 15 & Πόρου – Κυψέλη

Τηλ. 2108613739