Σε γνωστούς ταξιδιωτικούς χειμερινούς προορισμούς της Ελλάδας έκανε  αναφορά   ρεπορτάζ του CNN. Όπως ανάφερε το αμερικανικό Μέσο Ενημέρωσης, μπορεί η Ελλάδα να είναι πολύ δημοφιλής καλοκαιρινός προορισμός, ωστόσο ακόμα και τους χειμερινούς μήνες υπάρχουν μαγευτικές τοποθεσίες τις οποίες μπορεί να επισκεφτεί κάποιος σήμερα.

Το CNN προτείνει   6  ελληνικούς ξεχωριστούς  χειμερινούς προορισμούς οι οποίοι έχουν τη δική τους ομορφιά. Πρώτος προορισμός είναι τα Ζαγοροχώρια. «Ένας κρυμμένος θησαυρός στα ορεινά της Ηπείρου» όπως λέει χαρακτηριστικά το CNN. Εκεί ο επισκέπτης θα συναντήσει γραφικούς δρόμους, παραδοσιακά γεφύρια και πολλούς ξενώνες.

Η φωτογραφία του CNN από τη Θεσσαλονίκη

cnn 2

Από την λίστα δεν απουσιάζει και η Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για ένα κεντρικό σημείο της βορείου Ελλάδος, στο οποίο κάποιος μπορεί να δει αρχαιολογικά μνημεία και μουσεία με μεγάλο ενδιαφέρον. «Υπάρχουν επίσης φανταχτερά μπαρ και πολλά εστιατόρια» σημειώνεται στο ρεπορτάζ.

Ένας ακόμα λόγος για τον οποίο πρέπει να επισκεφτεί ένας ταξιδιώτης την Ελλάδα τους χειμερινούς μήνες είναι το Πήλιο. Όπως λέει χαρακτηριστικά το CNN, στον εν λόγω προορισμό  «υπάρχουν, μεταξύ άλλων, χιονοδρομικές πίστες με πανοραμική θέα και όμορφα μονοπάτια πεζοπορίας».

Η φωτογραφία του CNN από το Πήλιο

cnn 3

Στην συγκεκριμένη λίστα είναι  και η Ευρυτανία.  Όπου διαθέτει παραδοσιακά χωριά, εντυπωσιακά φαράγγια, πολύ «πράσινο» και αρκετά μοναστήρια.

Αναφορά γίνεται και για την Μάνη. «Στη Μάνη που όποιος βρεθεί θα συναντήσει  περισσότερα από 96 παραδοσιακά χωριά, πύργοι και βυζαντινές εκκλησίες» τονίζει το CNN και συμπληρώνει: «το σκηνικό είναι εντυπωσιακό».

Τέλος το  ρεπορτάζ του CNN κλείνει με την Μονεμβασιά. Στο μέρος που υπάρχουν καλό-διατηρημένα βυζαντινά κάστρα. Βρίσκεται στη Πελοπόννησο και ο επισκέπτης μπορεί ακόμα να δει παραδοσιακές εκκλησίες και καλντερίμια.

 

greekaffair.gr