Σήμερα φίλες και φίλοι μου σας εχω ετοιμάσει ένα αγαπημένο ελληνικό γλυκό,”κανταΐφι”το επίσημο κέρασμα για της ημέρες της Σαρακοστής .

ΥΛΙΚΑ

1 ΠΑΚΕΤΟ ΦΥΛΛΟ ΚΑΤΑΙΦΙ

400 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΒΟΥΤΥΡΟ ΛΙΩΜΕΝΟ

700 – 750 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΚΑΡΥΔΟΨΙΧΑ ΧΟΝΤΟΚΟΜΜΕΝΗ

40 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΚΑΝΕΛΑ ΤΡΙΜΜΕΝΗ

1,5 ΚΙΛΟ ΖΑΧΑΡΗ

750 ML ΝΕΡΟ

ΧΥΜΟΣ ΑΠΟ 1 ΛΕΜΟΝΙ

1 ΞΥΛΑΚΙ ΚΑΝΕΛΑΣ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια λεκάνη βάζουμε την καρυδόψιχα και την τριμμένη κανέλα και τα ανακατεύουμε καλά. Η γέμιση μας είναι έτοιμη. Παίρνουμε το φύλλο τοχωρίζουμεσεμακρόστενες λωρίδες και τις αλείφουμε με βούτυροΣτην άκρη κάθε φύλλου βάζουμε λίγο απο την γέμιση μας, τυλίγουμεαπαλά και τοποθετούμε τα κομμάτια μας σε βουτυρωμένη λαμαρίνα. Αφού τυλίξουμε όλα τα φύλλα μας και τα τοποθετήσουμε στην λαμαρίνα μας περιχύνουμε με το υπόλοιπο βούτυρο και τα ψήνουμε στους 160 βαθμους για 1 ώρα σε μεσσαία σχάρα. Αν δούμε ότι το καταίφι μας δεν έχει πάρει χρώμα στα τελεταία 10 -15 λεπτά ανεβάζουμε την θερμοκρασία μας στους 180 βαθμούς. Οση ώρα ψήνεται το καταίφι μας βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το νερό, την ζάχαρη, την κανέλα και το χυμό λεμονιού, το βράζουμε για 5 -8 λεπτά αφήνουμε να κρυώσει και περιχύνουμε το κατίφι μας όταν το βγάλουμε απο τον φούρνο.

Μπορούμε να αντικαταστήσουμε την καρυδόψιχα με φυστίκι Αιγίνης ή αμυγδαλόψιχα.

ΤΣΕΛΕΜΕΝΤΕΣ  ΓΙΩΡΓΟΣ

ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΑΣ