Το γλυκό της εβδομάδας: Πούρα γεμιστά με κρέμα

Μικροί και μεγάλοι  αγαπούν πολύ τα γλυκά και όταν τους τα απαγορεύουμε, μπαίνουν στη διαδικασία της στέρησης σήμερα σας προτείνουμε μια εύκολη συνταγή γλυκού  “Πούρα γεμιστά με κρέμα”

ΥΛΙΚΑ

½ ΚΙΛΟ ΦΥΛΛΟ ΚΡΟΥΣΤΑΣ

5 ΦΛΙΤΖΑΝΙΑ ΓΑΛΑ

1 ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ΨΙΛΟ

2 ΑΥΓΑ

1 ΚΡΟΚΟ ΑΥΓΟΥ

1 ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΒΟΥΤΥΡΟ ΛΙΩΜΕΝΟ

1 ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΖΑΧΑΡΗ

2 ΔΟΣΕΙΣ ΒΑΝΙΛΙΑ

 

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

3 ΦΛΙΤΖΑΝΙΑ ΖΑΧΑΡΗ

2 ½ ΦΛΙΤΖΑΝΙΑ ΝΕΡΟ

1 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΧΥΜΟ ΛΕΜΟΝΙΟΥ

 

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει ένα αφράτο μείγμα, κατόπιν προσθέτουμε το σιμιγδάλι ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, προσθέτουμε το μείγμα με τα αυγά το βάζουμε στη φωτιά και με το σύρμα ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η κρέμα μας, κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη βανίλια μας. Κόβουμε τα φύλλα μας σε λωρίδες 12 εκατοστών και τις βάζουμε τη μια πάνω από την άλλη, παίρνουμε δύο τις αλείφουμε με βούτυρο βάζουμε μια κουταλιά κρέμα στη άκρη και τυλίγουμε σε ρολό τυλίγοντας τις άκρες προς τα μέσα για να μην μας χυθεί η κρέμα και να σχηματιστεί ένα χοντρό πούρο Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας, και βάζουμε τα πούρα μας σε ταψί αφού το έχουμε αλείψει με βούτυρο. Ρίχνουμε το υπόλοιπο βούτυρο από επάνω και ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 – 35 λεπτά. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη για 8 λεπτά και μόλις την βγάλουμε από τη φωτιά ρίχνουμε το χυμό λεμονιού, και περιχύνουμε τα πούρα μόλις βγουν από το φούρνο