Το γλυκό της εβδομάδας: Ροζέδες αμυγδάλου με μέλι ένα παραδοσιακό γλυκό της Σκιάθου

ΥΛΙΚΑ

5 ΦΛΙΤΖΑΝΙΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΨΙΧΑ

1 ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΖΑΧΑΡΗ

½ ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ΨΙΛΟ

3 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΜΕΛΙ

2 ΦΛΙΤΖΑΝΙΑ ΝΕΡΟ

½ ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΚΑΝΕΛΑ ΚΑΙ ΓΑΡΙΦΑΛΟ

½ ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΑΝΘΟΝΕΡΟ

ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ ΓΙΑ ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΑ

 

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Αλέθουμε την αμυγδαλόψιχα στο μπλέντερ με τη φλούδα, ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το νερό και διαλύουμε το μέλι. Σε μια λεκάνη ρίχνουμε την αμυγδαλόψιχα τη ζάχαρη το σιμιγδάλι τη κανέλλα το γαρίφαλο και το σιρόπι με το μέλι, τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια μαλακιά ζύμη Παίρνουμε κομματάκια ζύμης και τα πλάθουμε σε σχήμα κουραμπιέ αλλά πιο μικρά, στρώνουμε σε ένα ταψί λαδόκολλα και τα τοποθετούμε επάνω. Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 10 – 15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Τους αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς τους αφαιρούμε από την λαδόκολλα τους αλείφουμε με ένα πινέλο με το ροδόνερο και τους τυλίγουμε στην άχνη, αφού στεγνώσουν τους κλείνουμε σε μεταλλικό κουτί.

Καλή επιτυχία !