Το γλυκό της εβδομάδας: Σφουγγάτο Κύπρου.Η παραδοσιακή συνταγή από την Κύπρου  σε μια εκδοχή διαφορετική από Σεφ Γιώργο Τσελεμεντέ .

 

ΥΛΙΚΑ

1 ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΑΛΕΥΡΙ

5 ΑΥΓΑ

½ ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΓΑΛΑ

½ ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΠΕΤΙΜΕΖΙ

2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΦΙΣΤΙΚΕΛΑΙΟ

ΑΛΑΤΙ

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Χτυπάμε τα αυγά προσθέτουμε το γάλα και τα βάζουμε σε μια λεκάνη, προσθέτουμε το αλεύρι σιγά σιγά μέχρι να γίνει χυλός και προσθέτουμε και το αλάτι. Βάζουμε σε μεγάλο τηγάνι να κάψει το λάδι ρίχνουμε όλο το χυλό και χαμηλώνουμε την φωτιά. Τρυπάμε την επιφάνεια του για να ψηθεί καλύτερα και το αφήνουμε να ροδίσει, γυρνάμε από την άλλη πλευρά και αφήνουμε να ψηθεί και να ροδίσει και από την άλλη , όταν είναι έτοιμο περιχύνουμε με πετιμέζι το αφήνουμε λίγα λεπτά να τραβήξει και το τοποθετούμε σε πιατέλα.