Το γλυκό της εβδομάδας Σιφνέικα Ξεροτήγανα του Σεφ Γιώργου Τσελεμεντέ

Το γλυκό της εβδομάδας “Σιφνέικα  ξεροτήγανα” το παραδοσιακό γλύκισμα της Σίφνου  – συνηθίζεται και σ’ άλλα Κυκλαδονήσια και  φτιάχνεται για τα Χριστουγεννιάτικα και Πασχαλινά κεράσματα, όπως επίσης προσφέρεται στους γάμους, στα βαφτίσια .

Κρεμμυδόσουπα

ΥΛΙΚΑ

1200 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ

8 ΑΥΓΑ

ΧΥΜΟ ΑΠΟ 1 ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΖΑΧΑΡΗ

2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΜΠΕΙΚΙΝ

½ ΠΟΤΗΡΙ ΚΟΝΙΑΚ

ΑΛΑΤΙ

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Σε μια λεκάνη βάζουμε όλα τα υλικά με την σειρά που αναγράφουμε και κατόπιν ανακατεύουμε και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα, αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ώρα ,κατόπιν ξαναζυμώνουμε και ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο με την βοήθεια του πλάστρη. Κόβουμε σε κομμάτια με το ροδάκι και σε ένα τηγάνι με μπόλικο αλλά όχι καυτό λάδι τηγανίζουμε και με δυο πιρούνια τα γυρνάμε και τα διπλώνουμε. Φτιάχνουμε ένα σιρόπι με μέλι ζάχαρη σε ίσες αναλογίες και τα περιχύνουμε, πασπαλίζουμε με κανέλλα και σουσάμι.

Καλή επιτυχία !!!