Το γλυκό της εβδομάδας Τηγανίτες Μήλου ένα πολύ ωραίο γλυκάκι, που μπορούμε να το απολαύσουμε όλες τις ώρες. του Γιώργου Τσελεμεντέ.

ΥΛΙΚΑ

7 ΜΗΛΑ ΜΕΤΡΙΑ

200 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΖΑΧΑΡΗ ΛΕΥΚΗ

6 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΑΛΕΥΡΙ

1 ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

ΛΙΓΗ ΚΑΝΕΛΑ ΤΡΙΜΜΕΝΗ

1 ΧΟΥΦΤΑ ΚΑΡΥΔΙΑ ΣΠΑΣΜΕΝΑ

 

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Πλένουμε και καθαρίζουμε τα μήλα και κατόπιν τα τρίβουμε στο χοντρό τρίφτη, τα βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε τη ζάχαρη και το αλεύρι και τα ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα. Σε ‘ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε κουταλιές από το μείγμα με το κουτάλι τις σούπας. Μόλις ροδίσουν και από τις δύο πλευρές τις βγάζουμε και τις ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί. Στη συνέχεια αναμειγνύουμε την υπόλοιπη ζάχαρη με την κανέλα και ραντίζουμε τις τηγανίτες, τις γαρνίρουμε με καρύδια και σερβίρουμε.