Το γλυκό της εβδομάδας :Τηγανίτες είναι οι αγαπημένες των παιδιών. Είναι κατάλληλες για πρωινό αλλά και ένα πανεύκολο γλυκό για οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.

 

6 ΦΛΙΤΖΑΝΙΑ ΑΛΕΥΡΙ

½ ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΛΑΔΙ

1 ΑΥΓΟ

3 ΦΛΙΤΖΑΝΙΑ ΣΟΥΣΑΜΙ ΣΟΤΑΡΙΣΜΕΝΟ

½ ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΖΑΧΑΡΗ

/12 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΚΑΝΕΛΑ

ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΑ

ΛΑΔΙ ΓΙΑ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ

 

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

3 ΦΛΙΤΖΑΝΙΑ ΖΑΧΑΡΗ

1 ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΜΕΛΙ

5 ΦΛΙΤΖΑΝΙΑ ΝΕΡΟ

 

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Βάζουμε σε μια λεκάνη το αλεύρι και προσθέτουμε το λάδι το αυγό λίγο νερό και τα ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια ζύμη σφιχτή. Την αφήνουμε για ½ ώρα να ξεκουραστεί. Ανοίγουμε με το πλάστρη τη ζύμη σε φύλλα, διπλώνουμε το κάθε φύλλο τρείς φορές και το κόβουμε σε λοξά κομμάτια. Πασπαλίζουμε το τραπέζι μας με λίγο αλεύρι και απλώνουμε εκεί τα κομμάτια μας, πιέζοντας τις άκρες για να μην ανοίξουν στο τηγάνισμα. Σε ένα τηγάνι βάζουμε μπόλικο λάδι και τηγανίζουμε λίγα- λίγα τα κομμάτια μας μέχρι να ροδίσουν. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη και το μέλι να βράσουν για 8 λεπτά, κατόπιν ρίχνουμε τις τηγανίτες μέσα για 3 λεπτά και τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη το σουσάμι και την κανέλα και βουτάμε μέσα την κάθε τηγανίτα.