Πρεμιέρα στις 10 Δεκεμβρίου για την ταινία «Η Κόρη του Ρέμπραντ»

Πρωταγωνιστούν οι Λάκης Λαζόπουλος, Χρήστος Λούλης και Γιάννης Μπέζος – Δείτεκαι το trailer της ταινίας

Στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 10 Δεκεμβρίου 2015 θα κάνει ντεμπούτο η «Κόρη του Ρέμπραντ» του Νίκου Παναγιωτόπουλου. Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Λάκης Λαζόπουλος, Χρήστος Λούλης και Γιάννης Μπέζος.

Σύνοψη

Η υπόθεση περιστρέφεται γύρω από την αναζήτηση ενός άγνωστου και πιθανώς ανύπαρκτου πίνακα κατά τη διάρκεια μιας μεγαλοαστικής δεξίωσης, στους πολυτελείς εσωτερικούς χώρους και στους υπέροχους κήπους μιας εντυπωσιακής έπαυλης, όπου δίνει το παρόν η αφρόκρεμα της Αθηναϊκής κοινωνίας. Τα χιουμοριστικά στιγμιότυπα, διακοσμούν μια πλοκή σχεδόν αστυνομική αλλά εξ’ ίσου ξεκαρδιστική, αφού όλα γυρίζουν από την σοβαροφάνεια στη φάρσα, σε μια ταινία που σε τελευταία ανάλυση φωτογραφίζει παραμορφωτικά την ανεκδιήγητη πραγματικότητα που ζούμε, σε μια εποχή που τα όρια μεταξύ του πλαστού και του γνήσιου, είναι κάτι περισσότερο από δυσδιάκριτα.

Λίγα λόγια για τον Νίκο Παναγιωτόπουλο

Κωμική αλλά ταυτόχρονα και μυστηριώδης, η νέα ταινία του πολυβραβευμένου μας σκηνοθέτη, (17η στη σειρά),  προσεγγίζει πάλι αγαπημένα θέματα του, όπως η φθορά των ανθρωπίνων σχέσεων, το μπλέξιμο του λογικού με το παράλογο….

«Είναι για μένα μια ταινία ορόσημο. Μια ταινία που οι εικόνες της γεννούν νοήματα. Δεν είναι τα νοήματα που γέννησαν τις εικόνες» έτσι μιλά για τη νέα του ταινία ο Νίκος Παναγιωτόπουλος και συμπληρώνει: «Είναι μια ταινία αστεία και μαζί μελαγχολική. Αυτός είναι ο λόγος που την αφιερώνω στους Max Brothers άλλα και στον Luis Bunuel και στον Τσέχωφ. Αλλη μια ταινία μου αταξινόμητη. Είναι ένας κόσμος που αυτοκαταστρέφεται. Το τέλος μιας εποχής. Η μελαγχολία του τέλους μιας εποχής. Η αμηχανία μπροστά στο νέο που έρχεται. Ο φόβος του άγνωστου. Η κωμικότητα του πανικού».

Σενάριο: Νίκος Παναγιωτόπουλος, Ζάχος Παπαζαχαρίου, Μισέλ Φάς

Σκηνοθεσία: Νίκος Παναγιωτόπουλος

Δ/ντής Φωτογραφίας: Κωστής Γκίκας

Ήχος: Ορέστης Καμπερίδης

Μοντάζ: Νίκος Πάστρας

Ντεκόρ: Αλεξάνδρα Νεοφύτου

Κοστούμια: Μαριάννα Σπανουδάκη

Μουσική: Σταμάτης Κραουνάκης

Παραγωγή: Κωνσταντίνος Αλατάς – ALATAS FILMS, FILMIKI PRODUXTIONS – SPENTZOS FILM

Διανομή: SPENTZOS FILM