Μετά τη μεγάλη εισπρακτική επιτυχία της ταινίας “Ελ Γκρέκο”, η Audio Visual και ο καταξιωμένος σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής ανανεώνουν τη συνεργασία τους στη νέα του ταινία, με αντικείμενο τη ζωή του μεγάλου Έλληνα συγγραφέα Νίκου Καζαντζάκη.

 

Ο σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής μετά τις διεθνείς ταινίες του “Ελ Γκρέκο” και

“Ο Θεός Αγαπάει το Χαβιάρι”, επιστρέφει κινηματογραφικά με μια ακόμη διεθνή συμπαραγωγή με προσωρινό τίτλο ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ. Το εξαιρετικό σενάριο της ταινίας βασίζεται στην υπέροχη αυτοβιογραφία του μεγάλου Έλληνα και οικουμενικού συγγραφέα Νίκου Καζαντζάκη, ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΓΚΡΕΚΟ.

 

Είναι μια πολυκύμαντη αναζήτηση του συγγραφέα, μέσα από όνειρα και ταξίδια σε τόπους που αγάπησε, διεκδικώντας να κατανοήσει βιωματικά τον Χριστό, τον Βούδα, τον Λένιν, για να καταλήξει, μέσω του Οδυσσέα του, στην «Κρητική Ματιά» η οποία τον οδήγησε στην κατάργηση του φόβου του θανάτου και στην κατάκτηση μιας ανώτερης ελευθερίας.

Πρόκειται για μια ιστορία αγάπης, πίστης και δύναμης ενός συγγραφέα που μπόρεσε να ξεπεράσει τις αντιξοότητες και τη βαρβαρότητα

της εποχής του και να μείνει το έργο του αιώνιο.

to-greekaffair-paei-sinema-sthn-AUDIO VISUAL-h-dianomi-ths-neas-tainias-toy-giannh-smaragdh-nikos-kazantzakis-1

Τον Καζαντζάκη σε νεαρή ηλικία θα ερμηνεύσει ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, και από ελληνικής πλευράς στην ταινία θα παίζουν η Μαρίνα Καλογήρου, ο Θοδωρής Αθερίδης, η Ζέτα Δούκα και ο Στάθης Ψάλτης, ενώ σύντομα θα ανακοινωθούν οι υπόλοιποι Έλληνες και ξένοι ηθοποιοί και άλλοι συντελεστές.

 

Την κινηματογραφική διανομή της ταινίας, τα γυρίσματά της οποίας αναμένεται

να ξεκινήσουν τον Απρίλιο του 2016, έχει εξασφαλίσει για την Ελλάδα και Κύπρο η Audio Visual.