Σήμερα θα ταξιδέψουμε στην Mυτιλήνη,  σε μια απ’ τις αρχαιότερες πόλεις της Ελλάδας, ίσως και του κόσμου ολόκληρου, για να  γευτούμε ένα δικό τους παραδοσιακό πιάτο  Σουγάνια Μυτιλήνης  που το δημιούργησε για εσάς  με πολύ αγάπη ο ΣΕΦ μας Δημήτρης Πλουμιστός. 

Υλικά
10 Μεγάλα κρεμμύδια
1/2 κιλό κιμά χοιρινό
1 κρεμμυδι ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι μαϊντανό
80γρ ρύζι νυχάκι
1 ντομάτα μεγάλη ψιλοκομμένη
4 ντομάτες τριμμένες
Αλάτι
Πιπέρι
Κύμινο
Ελαιόλαδο
Χυμός 1 λεμονιού

Αυγολέμονο
2 Αυγά
Χυμός από 2 λεμονιά
2-3κγ κορν φλάουρ
3 κούπες ζωμό

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα χαράζουμε κάνοντας κάθετη τομή.
Τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 15 λεπτά.
Σε ένα μπολ βάζουμε το κιμά και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε να ενσωματωθούν καλά.
Τα κρεμμύδια που περισσεύουν τα στρώνουμε στην κατσαρόλα
Τυλίγουμε τα κρεμμυδοντολμαδες και τους βάζουμε στην κατσαρόλα με την ένωση προς τα κάτω.
Αφού τελειώσουμε σκεπάζουμε με χλιαρό νερό και μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά.

Αυγολέμονο
Σε ένα μπολ βάζουμε το κορν φλάουρ και το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε να διαλυθούν.
Χτυπάμε πολύ καλά τα αυγά και τα ρίχνουμε στο διαλυμένο μείγμα
Ρίχνουμε το ζωμό και ανακατεύουμε συνέχεια.
Ρίχνουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα και την κουνάμε κυκλικά να πάει παντού.

Πλουμιστός Δημήτρης

Μελος της Λεσχης Αρχιμαγειρων Ελλαδος Chef Club