Τυροκεφτέδες της Γιαγιάς από την Θεσσαλία

Ένα γρήγορο φαγητό που το μαγείρευαν τα παλιά τα χρόνια οι γιαγιάδες στα χωριά της Θεσσαλίας.

 

600 γρ. φέτα η  ανθότυρο ανάλογα την προτίμηση

2 αυγά

λίγο αλάτι

πιπέρι

αλεύρι

2 κούπες νερό

ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε ένα μπολ ρίχνετε μέσα την (φέτα η το ανθότυρο),τα αυγά,το νερό το αλατοπίπερο και το αλεύρι τα ανακατεύετε  τόσο όσο να πλάθεται το μείγμα και να μην κολλάει στα χέρια.
  2. Στην συνέχεια  ρίχνετε με ένα κουτάλι το μείγμα στο καυτό λάδι  για 5′ περίπου μέχρι να αποκτήσουν ένα χρυσαφί χρώμα. Τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και τα βάζετε σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
  3. Tips
  4. Μπορείτε να Σερβίρετε με σαλάτα μαρούλι