Ο Όμιλος για την Unesco Πειραιώς και Νήσων παρουσιάζει το χορωδιακό έργο του Zorzes Katris «Ωδή στους Έλληνες».

«ΩΔΗ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ» ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΟΥ ΣΥΝΘΕΤΗ ZORZES KATRIS, ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΓΛΥΠΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ

ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ UNESCO ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Ο Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων διοργανώνει συναυλία συμφωνικής και χορωδιακής μουσικής με τίτλο “ΩΔΗ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ” στο Βεάκειο Θέατρο, για την επέτειο του Αριστοτελικού έτους και την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, του Δήμου Πειραιά και άλλων φορέων.

Ημερομηνία παρουσίασής του έχει οριστεί η Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016 στις 21:00 και τόπος το Βεάκειο Θέατρο Πειραιά, όπου θα έχουν την ευκαιρία τόσο Έλληνες πολίτες όσο και ο επισκεπτόμενος τουρισμός να παρακολουθήσουν τη μεγάλη αυτή συναυλία με ελεύθερη είσοδο. Στόχος της συναυλίας είναι η ευρύτερη ευαισθητοποίηση της ελληνικής κοινωνίας σχετικά με τη σημασία της επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα και τη συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας.

%cf%89%ce%b4%ce%b7-%cf%83%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%83-%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%b7%ce%bd%ce%b5%cf%83

Η “Ωδή στους Έλληνες” ως μουσικό έργο έχει δημιουργηθεί αμιγώς για Συμφωνική Ορχήστρα, Μικτή Χορωδία, Πιάνο και Synthesizers, από τον Γάλλο (Ελληνικής Καταγωγής) Μουσικοσυνθέτη Zorzes Katris. Μουσική ΕκτέλεσηAthens Chamber Orchestra σε διεύθυνση του Αρχιμουσικού και Συνθέτη Ελευθέριου Καλκάνη, υπό τη Συνοδεία της Μικτής Χορωδίας ΟΤΕ Αθηνών, σε Μουσική Διδασκαλία Δημήτρη Μπουζάνη. Soloists Μανταλένα Πυλαρινού(Soprano) και Χαρά Καλατζίδου (Mezzo Soprano). Ποίηση: Ησίοδου Θεογονία(αρχαία Ελληνικά και Νέα) Γιάννης Νικολαΐδης, Γιώργος Χρήστου.

Η αφήγηση των κειμένων του μουσικού έργου θα γίνει από τον καλλιτεχνικό αφηγητή, παρουσιαστή κλασικού θεάτρου και καλλιτεχνικού αθλητισμού, κο ΑΛΕΞΗ ΚΩΣΤΑΛΑ.

Την έναρξη της συναυλίας θα κηρύξει το Μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων και Κέντρων UNESCO (WFUCA) για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική και Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων κ. Ιωάννης Μαρωνίτης.

Στη Συναυλία θα παραστούν και θα χαιρετίσουν εξέχουσες προσωπικότητες από το χώρο του πολιτισμού, της διπλωματίας και της ακαδημαϊκής κοινότητας, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, μέλη του ευρωπαϊκού και ελληνικού κοινοβουλίου, ερευνητές, καθώς και δημοσιογράφοι από το βρετανικό και ελληνικό τύπο.

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα παρουσιάζει η κ. Μπάγια Αντωνοπούλου.

INFO:

«ΩΔΗ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ» του Zorzes Katris, αφιέρωμα στην Επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα και τον Αριστοτέλη
Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016
Έναρξη: 21:00 (doors open 19.30)

Bεάκειο Θέατρο Πειραιά
Λόφος Προφήτη Ηλία, Καστέλλα, Πειραιάς

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

Όμιλος UNESCO Πειραιώς και Νήσων
www.unescopireas.gr – unescop@ otenet.gr– pressunescop@gmail. com
Τηλ.: 2104967757 – 2104979797  Fax:2104944564
Διεύθυνση: Πέτρου Ράλλη 210 και Θησέως 1, Νίκαια

Υποστηρικτές διοργάνωσης

ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ
Ν.Π.Δ.Δ.-Ο.Π.Α.Ν- Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού Νεολαίας

International Action Art

Qualisound / Audiovisual Systems-Event Management-Productions

Palace Hotel-Glyfada

Χορηγοί Επικοινωνίας

OTE TV THE TOC KOOLNEWS ENTERTV NEWPOST PASSION THEATER

ARCHAEOLOGY & ARTS ΖΟΥΓΚΛΑ SIGMA GROUP ATLANTIS FM

ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΟΥΛΤΟΥΡΟΣΟΥΠΑ POLIS PRESS SUGAR FREE

ARTIC.GR HAPPY TV LIFONOMY GREEK AFFAIR THESSPORTS