Η Κατερίνα Στεφανίδη «απογειώθηκε» στα 4.85 και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο στο άλμα επί κοντώ.

Το χρυσό κορίτσι του ελληνικού στίβου είναι με κάθε επισημότητα η ανυπέρβλητη Κατερίνα Στεφανίδη που με άλμα στα 4.85 κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στον τελικό του άλματος επί κοντώ , στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Η εκπληκτική 26χρονη πρωταθλήτρια μας, ήταν κυρίαρχη από την αρχή στον τελικό και μόνο μία στιγμή βρέθηκε πίσω, αλλά ξεπερνώντας το 4.85, πήρε την πρώτη θέση αφήνοντας δεύτερη την Αμερικανίδα Μόρις με το ίδιο ύψος και τρίτη τη Νεοζηλανδή Μακάρτνεϊ με 4.80.

Ο τελικός άρχισε από τα 4.35 αλλά η πρωταθλήτρια μας άφησε τα πρώτα ύψη και ξεκίνησε από τα 4.60, τα οποία πέρασε με χαρακτηριστική άνεση με αποτέλεσμα από την αρχή του αγώνα, να προηγείται.Στο ύψος αυτό, ήδη τρεις αθλήτριες δεν τα κατάφεραν και «αποχαιρέτησαν» τον αγώνα.

Το ίδιο εντυπωσιακή ήταν η Στεφανίδη και στα 4.70 τα οποία πέρασε με την πρώτη και πολύ εύκολα! Στα 4.80 η Κατερίνα απέτυχε στην πρώτη της προσπάθεια, καθώς ενώ πήγε ψηλά, το κατέβασμα δεν ήταν καλό και παρέσυρε τον πήχη! Αντιθέτως το πέρασε η Μακάρτνεϊ από τη Νέα Ζηλανδία και πήρε το προβάδισμα στον αγώνα. Η Κατερίνα, όμως, στη δεύτερη προσπάθεια έδειξε τον καλό της εαυτό και το πέρασε επίσης εντυπωσιακά, άλμα που της έδωσε την είσοδο στην τετράδα του τελικού καθώς όλες οι υπόλοιπες αθλήτριες αποκλείστηκαν καθώς και τη δεύτερη θέση στον αγώνα.

Το αποφασιστικό της άλμα ήταν το δεύτερο στα 4.85, επιτυχημένο και της έδωσε σίγουρα το ασημένιο μετάλλιο, ανεβάζοντας την μάλιστα στην πρώτη θέση του τελικού, ενώ συνεχίζει και η Αμερικανίδα Μόρις, με τις δύο αθλήτριες να μονομαχούν στα 4.90, ύψος στο οποίο απέτυχαν με αποτέλεσμα να αναδειχθεί χρυσή Ολυμπιονίκης η Κατερίνα Στεφανίδη, η οποία πήρε από τον προπονητή της μία ελληνική σημαία και έκανε το γύρο του θριάμβου! Μαγικές στιγμές στο Ολυμπιακό Στάδιο με τη Στεφανίδη να πανηγυρίζει την ίδια στιγμή που πανηγύριζε το χρυσό με την ομάδα της Τζαμάικας στα 4Χ100.

Συνολικά είναι το έκτο μετάλλιο για την Ελλάδα στο Ρίο και το τρίτο χρυσό μετά την Κορακάκη και τον Πετρούνια.

Η 26χρονη πρωταθλήτρια φέτος είχε άλμα στα 4.90 που είναι και το πανελλήνιο ρεκόρ, ενώ πριν από λίγο καιρό είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Αμστερνταμ.

Είναι το πρώτο μετάλλιο της χώρας μας στο επί κοντώ στην ιστορία της διοργάνωσης και το 7ο χρυσό. Συνολικά η Ελλάδα έχει στο στίβο 30 μετάλλια, 7 χρυσά, 12 ασημένια και 11 χάλκινα.